Gündem
05 Mar 2014 15:53 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:58

Ses kayıtları TGC'nin de gündeminde.

TGC önceki gün internete düşen yeni ses kayıtları hakkında bir basın açıklaması yayınladı.

TGC (Türkiye Gazeteciler Cemiyeti) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'e ait olduğu iddia edilen ve Aydın Doğan'ın yargılandığı bir dava hakkında gerçekleşen konuşma kaydı üzerine bir açıklama yaptı.

Cemiyet'in yönetim kurulu yaptığı açıklamada “Başbakanın dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin’den Aydın Doğan ile ilgili yasal bir sürece müdahale etmesini istediği ve bakanın da arzulanan sonucu almak üzere yargıyı baskı altına alma sözü verdiği iddiaları demokrasi ve basın özgürlüğü adına son derece vahimdir. Yargı bağımsızlığı büyük yara almıştır” denildi.

Açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Her zaman yinelediğimiz gibi basın özgürlüğünün gerçekleşmediği kamuoyunun haber alma kanallarının tıkandığı bir ülkede demokrasiden söz etme olanağı yoktur. Eğer iddialar doğruysa, yargıya, basına yapılan bu tür müdahaleler, Türkiye’nin uluslararası alandaki görünümüne de zarar verecektir. İktidarın bir an önce bu çıkmaz yoldan dönmesini diliyoruz. Söz konusu iddiaların da bir an önce açığa çıkmasını demokratik rejimin işlerliği açısından zorunlu görüyoruz”