Magazin
09 Eki 2024 09:43 Son Güncelleme: 09 Eki 2024 09:47

Serenay Sarıkaya'dan 'İstanbul Sözleşmesi' çıkışı: Yaşatır, evet!

Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya, kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili bir soruya verdiği yanıt nedeniyle eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Sarıkaya konu hakkında yeni bir açıklamada bulundu.

Ünlü oyuncu Serenay Sarıkaya, son dönemde artan kadın cinayetleri ve İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili bir soruya verdiği yanıt nedeniyle gelen eleştiriler karşısında sosyal medya üzerinden açıklama yaptı.

Sarıkaya, “Kendinize gelin! İstanbul Sözleşmesi yaşatır, evet!” diyerek sert bir tepki gösterdi.

Bir etkinlikte muhabirin kadın cinayetleriyle ilgili, "Bu durumun İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasıyla bağlantılı olduğunu düşünüyor musunuz?" sorusuna yanıt veren Sarıkaya, "Bu konulara bir kadın olarak daha duygusal yaklaşıyorum" demişti. Bu açıklamaları üzerine sosyal medyada eleştirilere maruz kalan oyuncu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, tepkilere sert çıktı.

Sarıkaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Kendinize gelin!!! İstanbul Sözleşmesi yaşatır evet! Bunu zaten yıllardan beridir söyledik. Yol haritasını oradan çıkardık kendimize" ifadelerini kullandı. Eleştiriler karşısında öfkesini dile getiren Sarıkaya, “Birine öfke kusarak, eksikleri büyüterek sonuç elde edemeyiz” dedi.

Açıklamasında artık somut bir değişimin ve hareketin parçası olmak istediğini vurgulayan Sarıkaya, “Ben artık somut bir değişimin, bir hareketin parçası olmak istiyorum. Bununla ilgili uğraşıyor ve çalışıyorum. Devir hareket devri” dedi.