Birgün'den Mehmet Emin Kurnaz'a konuşan Pösteki, "Otomatik olarak ülkedeki, ulusal siyasetteki etkiler orada direkt olarak kendisini gösterebiliyor. Bu ilçelere bakarak referandumlarda veya seçimlerde genel seçimlerin durumunu daha net görebiliyoruz. Tabii buralarda biraz daha eğitim seviyesi yüksek olduğu için gidişat hızlı şekilde muhalefetin lehine ilerliyor diyebilirim. Buradaki seçmen süreci çok yakından takip ettiği için oy tercihleri genel seçim sonuçlarına da yerel seçim oranlarında da yansıyor. Örneğin işte Bahçelievler ve Üsküdar örneğini verebiliriz. Buralarda kayıp AK Parti belediyeleri açısından oldukça fazla” ifadelerini kullandı.
Bu değişimde başlıca sebebin ekonomik kriz olduğuna vurgu yapan Pösteki, “Ekonominin getirisiyle birlikte yaşanan diğer sorunlar, işsizlik problemleri de insanların oy tercihlerine doğrudan yansıyor. İktidar özellikle de kadın seçmen ve genç seçmenden desteğini kaybetmeye başladı. Recep Tayyip Erdoğan’ı ilk siyasete başladığı zamanlarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiren faktör kadın seçmen faktörüydü. O dönem hem kadınların hem de gençlerin ilgi odakları farklıydı. Ancak gelinen noktada gençlerin de kadınların da gündemindeki asıl konu market, pazar fiyatları. Bu yangın üstelik her geçen gün büyüyor” dedi.
İstanbul genelinde AKP’nin dokuz, on puanlık bir kaybı olduğunu söyleyen Pösteki, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:
“Tekrardan söylüyorum. Birkaç belediye dışında AK Parti’nin İstanbul’daki hemen hemen tüm belediyeleri bu oy kaybından nasibi aldı. Üstelik sadece genel siyasetten değil aynı zamanda AK Parti belediyeciliğinden de ciddi anlamda rahatsız olan bir kitle var. Ve bu durum İstanbul’da oy deposu olarak gördüğü yerler olması bakımından çok önemli. Genel seçimden sonra bir yerel seçim olacak. Yerel seçimlerde de bunun etkisi mutlaka görülecektir. Birçok belediyenin de muhalefete geçeceğini şimdiden görüyoruz.”