Mustafa Yılmaz: Seço günaydın 1990’lı yıllarda İmar Bankası olayı oldu. Mudiler vakti dolmadan paralarını geri istediler ve İmar Bankası bu işten çok kârlı çıktı. İnternetten İmar Bankası olayı yazıp bir okumakta yarar var. Ben de bakacağım. Üzülmek kendini harap etmek hiçbir işe yaramaz. Sakin sakin bir plan yap. ANA KRİTİK NOKTAYI BUL. Bu plan için bir ACİL FON OLUŞTUR. Borcu azaltma ile ilgili sadece faizlerin yüzde 50’sini öde. MUTLAKA DIŞ YARDIM AL. Durum ne olursa olsun MORALİNİ SAKIN BOZMA!
"BİR MUCİZE OLACAK İNAN"
Mustafa Yılmaz: Seçil günaydın. Nasılsın? İyi misin? Bir mucize olacak ve çözüm gerçekleşecek. İnanıyorum
Seçil Erzan: İyiyim eniştecim, sizi çok seviyorum.
NE OLMUŞTU?
MACİT BENİ OTOMOBİLLENDİR
1984’de Uzan Grubu’nun kurucusu Kemal Uzan tarafından satın alınan İmar Bankası, 1984’ten 1998’e kadar çok yüksek faiz ve döviz mevduatı vaat etti. Yaptığı reklamlar da bankanın popülerliğini artırdı. Özellikle “Macit beni otomobillendir” reklamı yıllarca unutulmadı.
Yeniden düzenlenen Bankacılık Kanunu gereğince istenen tedbirlerin kısmen ya da tamamen alınmadığı ve yükümlülüklerin vadesinde yerine getirilmediği gerekçesiyle İmar Bankası, 3 Temmuz 2003’te Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredildi. Bankanın resmen TMSF’ye devredilmesi ve kapatılacağı bilgisi ile pek çok kişi bankaya akın etti. Ancak uzun yıllar paralarını alamayan vatandaşlar “İmarzede” olarak adlandırıldı ve davaları yıllarca sürdü.