"Sazan Sarmalı" örgütünün mensubu çıktılar! 'Bahar-Nihal Candan kardeşler gizli kasa' iddiası - Sayfa 8

Dolandırıcıların senaryosuna göre; bir kişi en fazla üç araç alabiliyordu. Bunun için bir şirket kurulmuştu ve araç satın almak isteyen kişilerden yüzde 10 hizmet bedeli alınıyordu. Araç satın almak isteyen kişi 21 gün önce paranın tamamını göndermeliydi.

817
"Sazan Sarmalı" örgütünün mensubu çıktılar! 'Bahar-Nihal Candan kardeşler gizli kasa' iddiası - Sayfa 9

Şirket takas da kabul ediyordu. İddiaya göre; Hacı İsrafil S., Ekim 2022’de 1.5 milyon TL’lik bir araç için ismini yazdırdı. Doktor olduğu için güvendiği Refik. E.E.’ye paranın tamamını gönderdi.

917
"Sazan Sarmalı" örgütünün mensubu çıktılar! 'Bahar-Nihal Candan kardeşler gizli kasa' iddiası - Sayfa 10

Bir hafta sonra Doktor Refik E. E., “Otomobilin hazır gel, teslim al” diyerek onu çağırdı. İstanbul’a gelen Hacı İsrafil E., burada şirketin sahibi olarak Kaan Hamzaoğlu isimli kişiyle tanıştırıldı. 

1017
"Sazan Sarmalı" örgütünün mensubu çıktılar! 'Bahar-Nihal Candan kardeşler gizli kasa' iddiası - Sayfa 11

Lüks lokantalardaki akşam yemekleri ve otellerdeki toplantılarla gözü boyandı. Hacı İsrafil S.’nin ifadesine göre; araç alım satım işinin yılbaşına kadar süreceği ve herkesin büyük para kazanabileceği anlatılmıştı. Hacı İsrafil S.’ye çok fazla çevreye duyurmadan, yakınındaki kişileri araç almaya ikna etmesi teklif edildi. Bunun karşılığında komisyon verilecekti.

1117