"Sazan Sarmalı" örgütünün mensubu çıktılar! 'Bahar-Nihal Candan kardeşler gizli kasa' iddiası - Sayfa 14

Artık çete, Sazan Sarmalı’nı toplamak için beklediği noktaya gelmişti. Çete üyeleri, otomobilleri teslim etmedi, teslim edilen bazı otomobiller trafikte durduruldu ve bu araçların bir kiralama şirketine ait olduğu ortaya çıktı. Çete üyeleri telefonlarını değiştirerek ortadan kayboldu. Suç duyurusuna göre; sadece Kars’tan 20’yi aşkın mağdur toplam 30 milyon TL dolandırılmıştı.

1417
"Sazan Sarmalı" örgütünün mensubu çıktılar! 'Bahar-Nihal Candan kardeşler gizli kasa' iddiası - Sayfa 15

Suç duyurusuna göre; şikâyetçiler paraların ve otomobillerin peşine düştüğünde kendisini ‘Kaan Hamzaoğlu’ olarak tanıtan kişinin Onur Apaydın olduğunu öğrendi. Onur Apaydın daha önce bir Sazan Sarmalı Operasyonu ile gündeme gelmişti. İstanbul Küçükçekmece Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede örgüt yöneticisi olmakla suçlanan Onur Apaydın’ın aynı yöntemle 54 kişiyi dolandırdığı iddia ediliyordu. 54 kişi dolandırmaktan 1088 yıl hapsi istenen Onur Apaydın yakalanmamıştı.

1517
"Sazan Sarmalı" örgütünün mensubu çıktılar! 'Bahar-Nihal Candan kardeşler gizli kasa' iddiası - Sayfa 16

"Nihal Candan çete liderinin sevgilisi"
Suç duyurusunda; fenomen Nihal Candan’ın Onur Apaydın’ın sevgilisi olduğu iddia edildi. Ayrıca şöyle denildi:

“Müvekkillerimiz bu ticarete girdikten birkaç ay sonra Bahar Candan Instagram hesabından bir sabah hesabına 12 milyon TL aktarıldığını paylaşmıştır. Kendisinin de kandırıldığına dair algı yaratmaya çalışmıştır. 

1617
"Sazan Sarmalı" örgütünün mensubu çıktılar! 'Bahar-Nihal Candan kardeşler gizli kasa' iddiası - Sayfa 17

"Kendisi ve kız kardeşi Nihal Candan organize suç örgütünün gizli kasasıdır"
Ancak kendisi ve kız kardeşi Nihal Candan organize suç örgütünün gizli kasasıdır… Hedef mağdurlara güven telkin etmek edilmesi amacıyla doktor, avukat, polis, sosyal medya fenomeni Bahar Candan-Nihal Candan gibi birçok tanınır isimler aktif rol oynamaktadır.”

1717