30 Eyl 2007 20:15 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:50

SARKOZY,AŞK MEKTUBUYLA GÜNDEM YARATTI!..'AŞK,ENTRİKA,İHANET,GİZEMLİ HAYRAN VE SANSÜRÜN' BİRARAYA GELDİĞİ MEKTUPTA HANGİ İFADELER YERALIYOR?..

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin 12 Eylül'de kabine toplantısı gibi resmi bir ortamdan ayrılırken, elindeki dosyaların en üstünde zarfsız bir aşk mektubu taşıması Paris'i karıştırdı.

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, bu kez aşk mektubuyla gündem yarattı. Sarko'nun 12 Eylül'de kabine toplantısı gibi resmi bir ortamdan ayrılırken, elindeki dosyaların en üstünde zarfsız bir aşk mektubu taşıması Paris'i karıştırdı. 'Aşk, entrika, ihanet, gizemli hayran ve sansürün' bir araya gelmesini sağlayan mektupta şu ifadeler yer alıyordu: 'Seni yıllardır görmemiş gibiyim ve çok özledim. Perşembe ... (okunmuyor) için Fas'a gidiyorum. Ama seni bu hafta veya gelecek hafta sonu görebilirim. Milyonlarca öpücük.' Nicolas-Cecilia Sarkozy çiftinin ihanetleri malum. Son skandal, AFP'nin cumhurbaşkanını görüntülemesi ve Choc dergisinin fotoğrafı yayımlamaya kalkışıp patronu Arnaud Lagardere'den sansür yemesiyle patladı. Geçmişte Cecilia'nın reklamcı aşkıyla fotoğrafını basan Paris-Match editörünü kovan ve yazın Sarko'nun kürek çekerken fotoğraflarını 'aşk tutamaçlarını' yok edip yayımlatan Lagardere, bu kez baskıyı durdurup fotoğrafı çıkardı. Ama bir dergi çalışanının fotoğrafı Bakcich sitesine sızdırması skandalı patlattı.

Mektup kadına değil, erkeğe sesleniyor

Sarko'nun imdadına koşan partisi Halk Hareketi Birliği'nin (UMP) Hauts-de-Seine Konseyi başkan yardımcısı Isabelle Balkany oldu. Balkany, "Mektubu Cecilia'ya yazmıştım. Biz ailece, Sarkozy'lerle çok iyi dostuz. Mektupta okunmayan kelime de doğum günü olacaktı. Zira 60. doğum günüm için Fas'a gidecektik. Tantanayı gördükçe gülmekten ölüyorum" dedi. Ama Balkany 'mektubun niye Sarkozy'de olduğu' sorusunu yanıtlayamadı.

Elysse sözcüsü, "Cumhurbaşkanı mektubu niye yanında taşıyordu bilmiyorum" dedi. Balkany'nin yalanı da dilbilgisi kuralları sayesinde ortaya çıktı. Zira Fransızcada sıfat ve fiiller dişil ve eril olarak ayrıldığından, mektupta kadına değil, erkeğe sesleniliyordu.