Sanat galerisi değil metro istasyonu! - Sayfa 3

Metro hattı, sahip olduğu özelliklerin yanı sıra adeta bir sanat galerisini andıran Çam ve Sakura Şehir Hastanesi İstasyonu ile de dikkati çekiyor.

Bu istasyonda seramik duvarda Türkiye haritası yer alıyor. Bu haritada ülke genelinde şehir hastaneleri bulunan iller yer alıyor. Ayrıca rölyef duvarlarda şehir hastanelerinin bulunduğu illeri simgeleyen ağaç resimleri de yolcuları karşılıyor.

39
Sanat galerisi değil metro istasyonu! - Sayfa 4

Duvarda Adana'yı diş budak, Şanlıurfa'yı Ahlat, Kayseri'yi ceviz, Ankara'yı göknar ve akçaağaç, Isparta'yı Ardıç, Ordu'yu doğu kayını, Trabzon'u ak söğüt, Kütahya'yı porsuk, Yozgat'ı mavi ladin, Erzurum'u huş, Samsun'u ağlayan çam, Elazığ'ı mavi servi, İstanbul'u çam ile sakura, Mersin'i portakal, Konya'yı meşe, Eskişehir'i kızılçam, Tekirdağ'ı ıhlamur, Gaziantep'i fıstık, İzmir'i fıstık çamı, Kocaeli'yi gürgen, Bursa'yı kestane, Manisa'yı çınar ağacı temsil ediyor.

49
Sanat galerisi değil metro istasyonu! - Sayfa 5

Öte yandan istasyonda İstanbul'u temsilen yapay çam, Japon kültüründe büyük bir öneme sahip olan ve bu ülkenin ulusal simgeleri arasında yer alan sakura ağacı bulunuyor.

59
Sanat galerisi değil metro istasyonu! - Sayfa 6

Son teknolojiyle donatılan istasyonda bebek bakım odası, mescid ve tuvalet gibi yolcuların her türlü ihtiyacını karşılayacak alanlar da yer alıyor.

69