Sakıp Sabancı'nın torunu Melisa Tapan dedesinin izinde! Melisa Tapan'dan kıyafet tasarrufu - Sayfa 9

Cesaret veren kişileri örnek alıyorum
- Örnek aldığınız isimler kimler? Hangi yönleriyle size ilham veriyorlar?
İmkansız gibi görünen şeyleri başaranların, insanlığa katkı sağlamış olan bireylerin hikayeleri bana ilham veriyor. Vizyonumu genişleten isimleri örnek alıyorum; Ebru Baybara Demir, Ece Çiftçi, Özlem Türeci gibi. Sabancı Vakfı'nın Fark Yaratanlar projesinde hibe kazanan projeler de bana ilham veriyor. Uluslararası alanda Jane Goodall, Helen Keller, Anne Sullivan; sürdürülebilirlik ve feminizm üzerine çalışmaları ile Jane Fonda, kız çocuklarının eğitimi konusunda verdiği çabalarla Malala Yousafzai gibi pek çok isim var.

921
Sakıp Sabancı'nın torunu Melisa Tapan dedesinin izinde! Melisa Tapan'dan kıyafet tasarrufu - Sayfa 10

Küçükken çok kitap okudum
- Meraklı mısınızdır? Hayatınızı neler şekillendiriyor?
Hem meraklı bir kişi olduğum için hem de bunun cesaretlendirildiği bir aileye ve eğitim hayatına sahip olduğum için şanslıyım. Uluslararası işletmeden psikolojiye, ekonomi ve kalkınmaya yayılan bir yelpazede dersler aldım ve tüm bunlar sürekli değişen bu dünyada benim alabileceğim rol üzerine düşünmemi sağladı.

1021
Sakıp Sabancı'nın torunu Melisa Tapan dedesinin izinde! Melisa Tapan'dan kıyafet tasarrufu - Sayfa 11

- Peki gerçekleştirmek istediğiniz en önemli şey nedir?
Hayatta en önemsediğim şey faydalı bir birey olabilmek, elimdeki olanakları en etkili şekilde kullanarak daha iyi bir dünyaya hizmet ettiğim bir yaşam sürdürmüş olmak.

1121
Sakıp Sabancı'nın torunu Melisa Tapan dedesinin izinde! Melisa Tapan'dan kıyafet tasarrufu - Sayfa 12

Hakkınızda bilinmeyen bir şeyi bizimle paylaşabilir misiniz?
Küçükken o kadar çok kitap okurdum ki annem başıma bir şey gelecek diye korkardı; sürekli elimde kitapla yürümeye çalışıp direklere çarpar yaralanırdım.

1221