Sakıp Sabancı'nın torunu Melisa Tapan dedesinin izinde! Melisa Tapan'dan kıyafet tasarrufu - Sayfa 5

Sürdürülebilirlik ya da iklim krizi farkındalığı için kişisel olarak attığınız adımlar var mı?
Artık alışkanlıklarımızı dönüştürmek zorundayız. İlk adıma satın alma alışkanlıklarımı değiştirerek başladım, kıyafet alışverişimi azalttım, küçük ve yerel üreticileri tercih ediyorum. Gate27'de permakültür bahçemiz var, mümkün oldukça buradan besleniyoruz. Plastik kullanmamaya özen gösteriyoruz, çöpümüzü kompost yapıyoruz, su filtreleri kullanıyoruz.

521
Sakıp Sabancı'nın torunu Melisa Tapan dedesinin izinde! Melisa Tapan'dan kıyafet tasarrufu - Sayfa 6

 Size sunulan fırsatları farkındalıklarla birleştirerek dünyaya değer katmak için çalışıyorsunuz. Bu sorumluluk bilincine nasıl eriştiniz? 
Herkesin bir hayat amacına ihtiyacı vardır. Ben de ailemden bana aktarılanlarla sahip olduklarımı harmanlayarak kendi amacımın peşinden koşuyorum.

621
Sakıp Sabancı'nın torunu Melisa Tapan dedesinin izinde! Melisa Tapan'dan kıyafet tasarrufu - Sayfa 7

Değerlerinizi neler oluşturuyor ve bu değerlere uygun yaşayabiliyor musunuz?
Hayatımı hümanist, eşitlikçi ve paylaşımcı değerler ile yaşamaya çalışıyorum. İnsan kendini, değerlerine uygun yaşadığı vakit daha kolay seviyor çünkü kaçamadığımız ve kandıramadığımız tek kişi kendimiziz. Ancak kendime karşı katı olmamaya, insaflı olmaya çalışıyorum. Elimden geldiğinin en iyisini yaptığıma emin olduğum için kendi değerlerimle uyumlu bir yaşantı sürüyorum.

721
Sakıp Sabancı'nın torunu Melisa Tapan dedesinin izinde! Melisa Tapan'dan kıyafet tasarrufu - Sayfa 8

Ailemde güçlü kadınlar var
- Sabancı ailesinin kadınlarından hayata dair neler öğrendiniz?
Ailemde güçlü, kendi ayaklarının üzerinde duran, büyük zorluklarla baş edebilen çok kadın var ve hepsini halen gıptayla izliyorum. Benim hem babaannemin hem de anneannemin engelli çocukları var. Babaannem hayatta başımıza gelecekleri seçemediğimizi ancak bunlarla nasıl baş ettiğimizin ve ne yapmayı seçtiğimizin esas başarı kriteri olduğunu söylerdi. Anneannem ise tevazusu ve hayata yalın bakışıyla bana ilham vermiştir. Zorluklarla başa çıkma şekilleri, ne olursa olsun vazgeçmeyişleri, dostlukları ve bana aktardıkları değerler benim bugünkü duruşumda, işlerimde ve önem verdiğim konularda kendini gösteriyor.

821