SADUN TANJU SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Babıali'nin önemli isimlerinden gazeteci yazar Sadun Tanju, son yolculuğuna uğurlandı.
Sevenleri ve meslektaşlarının yalnız bırakmadığı Tanju, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Üyesi ve Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü sahibi Sadun Tanju aralarında Milliyet, Hürriyet ve Cumhuriyet'in de bulunduğu pek çok gazetede sayısız yazı dizisi, araştırma, inceleme ve röportajlardan oluşan dosya haberlere imza atmıştı. 89 yaşındaki Tanju için Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Sevenleri ve ailesi, son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Tanju Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Babasının son anına kadar yaşamsal fonksiyonlarının yerinde olduğunu belirten oğlu Ali Tanju, "Babam biraz daha sabretse torunun çocuğunu görecekti. Dolu dolu bir yaşam geçirdi. Basın tarihi için önemli sorumluluklar almış bir insandı." dedi.
Tanju'nun basın tarihinin önemli tanıklarından olduğunu aktaran Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç de, "Kendisi çok önemli görevler yaptı. Abdi İpekçi ve Çetin Emeç'in öldürülmelerinden sonra bu olayları kabul edemedi. Daha çok biyografiye yöneldi. Muhalif kişiliği ile tanındı. Ustalarımızdan biriydi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.
Samsun'un Çarşamba ilçesinde 1924 yılında dünyaya gelen Sadun Tanju İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okurken 1950 yılında Vatan gazetesinde gazeteciliğe başlamıştı. 1956 yılından sonra Vatan ve Ulus gazetelerinde ‘Politika ve Ötesi' başlıklı günlük yazıların ardından Cumhuriyet gazetesinde ‘Olaylar ve Görüşler' ve ‘Haftanın Raporu' başlıklarıyla fıkralar yazdı.
1960-1963 yılları arasında Londra'da basın ateşe muavini olarak görev yapan Tanju aralarında Milliyet gazetesinin kurucusu Ali Naci Karacan, Halikarnas Balıkçısı, Çetin Emeç ve Yahya Kemal'in de bulunduğu çok sayıda tanınmış ismin biyografisini yazdı. Tanju 1977 yılından bu yana çalışmalarını serbest olarak sürdürüyordu.