Polemik & Kulis
07 Ağu 2009 12:49 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:49

SABAH YAZI İŞLERİ VE GAZETE REKLAM NEDEN BİRBİRİNE GİRDİ? 10.KATTAKİ TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU? SERHAT ALBAYRAK NEYİN MÜJDESİNİ VERDİ? (MEDYARADAR-ÖZEL)

Sabah Gazetesi'nin 10.katında Yönetim kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak'ın da katılımıyla gazetenin yazıişleri ve reklam grubu müdürleri biraraya geldi.Müdürleri karşı karşıya getiren şey neydi?

Geçtiğimiz pazartesi günü gerçekleşen toplantıda hararetli tartışmalar yaşanırken müdürler arasındaki gerginliğe Yönetim Kurulu Başkan Vekili Serhat Albayrak el koydu.Albayrak toplantıda Turkuvaz Medya Grubu'nun gerçekleştireceği yeni yatırımlardan söz etti.


Ateşli tartışmaların nedeni düşen tiraj ve bu nedenle reklam alamamak..


Reklam müdürleri gazetenin AB olan okuyucu profilinin B profiline düştüğünü ve bu yüzden reklam almakta güçlük çektiklerini dile getirdi. Bunun nedeninin de Gazete Habertürk açılırken Sabah Gazetesi´nden çok sayıda iyi muhabirin buraya gitmesi ve yerlerine yeni insanların alınmamasını bu nedenle gazetenin içeriğinin boş olması ve kaliteli haberlere yer verilmemesini gösterdiler. Yazı işlerinin bu söylemlere karşı çıkması tartışmayı ateşledi. Tartışmaya el koyan Serhat Albayrak bunların geçici olduğunu ve medya sektöründe büyümeye devam edecekleri müjdesini verdi.
Haber kanalı çalışmalarının hızla devam etiğini belirten Albayrak yakında haber kanalı dışında ATV´ye 2 kardeş kanal daha geleceğini söyledi. Yeni kanal için çalışmalara kısa zamanda başlanacağı müjdesini verdi.
Yeni kanallardan birinin Doğan Grubunun sinema kanalı TNT gibi olacağı diğerinin ise NTV Spor gibi bir spor kanalı olacağı konuşuluyor ..


MEDYARADAR-ÖZEL