Gündem
21 Mar 2010 11:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:10

SABAH GAZETESİ'NİN ''FADİME ŞAHİN'' BOMBASINI VATAN 7 YIL ÖNCE PATLATMIŞ!

28 Şubat sürecinin en tartışmalı isimlerinden biri olan Fadime Şahin'i Sabah "O'nu da Bulduk" diye duyurdu.Vatan'dan itiraz geldi: "Biz 7 yıl önce bulmuştuk" İşte Vatan Gazetesi'nde yeralan haber...

1996’da Aczmendi lideri Müslüm Gündüz’le basılan ve “28 Şubat’ın simge ismi” olan Fadime Şahin, 14 yıl sonra bir kez daha gündeme geldi. Sabah Gazetesi’nin dün “İşte Fadime Şahin” başlığıyla verdiği haber, ilk kez Vatan Gazetesi’nde 24 Nisan 2003 tarihinde yayınlandı. Vatan Gazetesi’nin 7 yıl önceki haberinde 1998 yılında estetik ameliyatı geçiren Fadime Şahin’e devlet tarafından yeni bir kimlik verildiği, isminin de mahkeme kararıyla T.Y. olarak değiştirildiği yer alıyordu.

O günkü haberde yeni bir kimlik ve yeni bir yüzle yeni bir hayata başlayan Fadime Şahin’in bir yıl önce kendisinden küçük yaştaki bir gençle evlendiği de aktarılıyordu. Vatan Gazetesi’nin “Estetikli Fadime” ve “Devlet, Fadime’yi baştan yarattı” başlığıyla verdiği haberde genç çiftin evlenme kütüğü de yer alırken; Fadime Şahin’in yine devlet tarafından işe yerleştirildiği ve Zeytinburnu’ndaki bir tekstil atölyesinde çalışmaya başladığı anlatılıyordu. Haberi haftalık dergisinden Hakan Turpçu yapmıştı.