Gündem
15 Haz 2009 11:23 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:46

SABAH-ATV GREVCİLERİ ANKARA'YA GİTTİ!.. PEKİ ANKARA'DA KİMLERLE GÖRÜŞECEKLER?

Turkuvaz Medya Grubu'nun 122 gündür grevde olan 10 gazetecisi siyasi partilerin grup başkanvekilleriyle görüşmek üzere Ankara'ya gitti.

Grevciler Kılıçdaroğlu ve Uras'la da görüşecek.


ATV ile Sabah gazetesi ve dergi grubunun bağlı olduğu Turkuvaz işyerlerinde 122 gündür grevde olan 10 gazeteci, grevin toplu sözleşmeyle bağıtlanması için destek isteğinde bulunmak ve türlü siyasal partilerin TBMM grup başkanvekilleriyle görüşmek üzere Ankara'ya gitti.



Türkiye Gazeteciler Sendikası'ndan (TGS) yapılan yazılı açıklamaya göre, grevdeki 10 gazeteci, grevi TBMM'nin ve hükümetin gündemine taşımak amacıyla Tek Gıda-İş Sendikası tarafından tahsis edilen ''Grev Minibüsü'' ile saat 21.00'de Taksim'den Ankara'ya hareket etti.


Ankara'da 3 gün sürecek görüşmeler, yarın ilk olarak saat 11.15'te CHP TBMM Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılacak ziyaretle başlayacak.


Grevdeki gazeteciler, 16 Haziran Salı günü saat 14.00'te ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ı ve 17 Haziran Çarşamba günü saat 11.00'de DTP TBMM Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek.


Diğer siyasal parti ve milletvekillerinin randevu tarih ve saatleri ise yarın belli olacak.


Görüşmelere, grevcilerin yanısıra TGS Genel Başkanı Ercan İpekçi ve yönetim kurulu Üyeleri de katılacak.


Bu arada, Sabah Gazetesi'nin Ankara işyerinde de ''grev nöbeti'' tutacak olan grevciler, burada bir basın açıklaması yapacak.


TGS yönetimi ve grevciler, grevi maddi ve manevi olarak destekledikleri gerekçesiyle Türk-İş yönetimine de teşekkür ziyaretinde bulunacak.


Ziyaret programı kapsamında grevciler, TGS Ankara Şubesi'nin de bulunduğu Yüksel ve Sakarya Caddelerinde akşam saatlerinde bildiri dağıtacaklar.