Gündem
24 Şub 2011 09:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:04

SABA TÜMER, AHU ÖZYURT VE... YALÇIN KÜÇÜK O İSİMLERİ AÇIKLADI!

Buluşmalar Cihangir Smyrna'na cafede olurdu. Büyük kahvaltı yapardık. Cüneyt, Soner, Oray, Ahu ile Saba da olurdu orada..

Akşam gazetesinden Dinç Çoban'ın konuştuğu Prof. Dr. Yalçın Küçük, Oda TV'ye düzenlenen Ergenekon operasyonu ve Soner Yalçın'ın tutuklanması ile ilgili görüşlerini açıkladı.

Soner Yalçın ile aynı doğrulara farklı yollardan yaklaştıklarını anlatan Yalçın Küçük, 10 yıllık dostu Soner Yalçın ile 2 yıldır görüşmediğini de açıkladı. Yalçın Küçük, Soner Yalçın ve başka gazetecilerle de buluştuklarını söyledi ve herkesin gözü önünde gerçekleşen buluşmalara katılan gazetecilerin kimliklerini de açıkladı.

CİHANGİR BULUŞMALARI

Buluşmalarımız merak ediliyorsa, daha önce de buluşur, dünyayı, Türkiye'yi konuşurduk. Asıl buluşmalarımız Cihangir Smyrna'na cafede olurdu. Büyük kahvaltı yapardık.
O KAHVALTILARDAKİ İSİMLER

- Kimler katılırdı?
- Cüneyt, Soner, Oray. Onun dışında 2 demirbaş kızı vardı masanın. Biri Ahu Özyurt, diğeri de Saba Tümer. İstanbul'a geldiğim pazarları hoş vakit geçirirdik. Sonra dağıldı.
Soner'ler, Ahmet Hakan ve Hıncal'ın olduğu başka yemek grubu kurdu. Ben gidemedim. Saba; Neriman Köksal'dan sonra ülkede şuh kadın ihtiyacı olduğunu fark edip orayı doldurdu. Ahu da yurtdışına gitti, sonrasında da CHP'li oldu. Grup da dağıldı gitti.

SONER ORTAĞIM

Soner Yalçın ile 2 yıldır görüşmediğini iddia eden Yalçın Küçük, ondan söz ederken ağzından "ortağım" sözü dökülüyor. Kurye aracılığıyla görüştükleri iddiası için de şöyle diyor:

"Ne kuryesi, olur mu öyle şey, saçmalık. Soner'i 2000'e Doğru Dergisi'nden biliyorum. O zaman da çok mantıklı yazıyordu. Tanışmak istiyordum ama tanışmamız yakınlarda oldu. Efendi ve Beyaz Müslümanlar'ı yazarken tanıştık. Sık sık birlikte çalıştık. Hatta en yakın arkadaşlarından Enis Berberoğlu bile kitapları Soner'in yazdığına inanmıyor. Bu kitapları benim yazıdığıma dair bir inanç var. Bu gerçekdışı. Soner'le her gün 5 saat çalışırdık. Ben bazı şeyleri bulurum ama yazmam. Ortağım Soner'e veririm. 'Ortak' benim lafım değil. Oda TV kurulduğundan beri 'o basın', 'o matbuat', önce 'Oda TV
Yalçın Küçük'ün', ardından da 'ortaklar' dedi. Zaten onlar Soner Yalçın ya da Yalçın Küçük demiyor ki... 'Yalçınlar' diyorlar. Ben ortağımı çok severim. Hem dalga geçerim hem ortak lafını çok severim.

SONER'İ HERYERDE SAVUNURUM

Soner Yalçın'ı gazeteci değil istihbaratçı olduğu eleştirilerine de cevap veren Yalçın Küçük şunları söyledi:

"Her büyük gazeteci istihbaratla iş yapar. Bu çok normaldir. Ancak Soner'in bir tek bilgiyi bile istihbarata verdiğine inandıramazsınız beni. Soner çok akıllı çocuktur. Her yerde Soner'i istisnasız savunurum."