Gündem
02 Eki 2008 10:33 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:20

RTÜK'ÜN KARARLARINDAKİ ŞOK DETAY!... KANAL 7'YE VERİLEN CEZALARLA DİĞER KANALLARA VERİLER CEZALAR ARASINDA NE FARK VAR?...

RTÜK Başkanı Zahid Akman´ın temsilcilik yaptığı Kanal 7´ye verilen cezalar çok farklı!

RTÜK´te hazırlanan bir liste, bu kanala verilen cezalar ile diğer kanallara verilen cezaların arasındaki uçurumu da gözler önüne serdi. 1 Ocak 2006 ile 26 Nisan 2007 tarihleri arasını kapsayan listeye göre, Kanal 7´ye bu dönemde, yine kendisi gibi ulusal düzeyde yayın yapan genel izleyici kitlesi bulunan kanallara verilen cezalar karşılaştırıldığında aradaki fark da kendini gösterdi. RTÜK´ün CHP kontejanından bu muhafazakâr kanallarla ilgili birçok karara muhalefet şerhi koydukları belirtildi.

LİBERALLERE YAPTIRIM

RTÜK´te ele geçirilen listede yer alan ulusal kanallardan bazılarına verilen cezaların dökümü şöyle: Star TV´nin aldığı uyarı cezası 25. Kanalın 1 kez de programı durdurulmuş. Kanal D de 20 uyarı cezasıyla önde giden kanallar arasında. 20 defa uyarı cezası alan kanalın 1 kez de programı durdurulmuş. Başbakanlığa 115 defa hakkında rapor gönderilen Show TV ise, 19 uyarı cezası almış. Kanalın 3 defa da programı durdurulmuş durumda. Ciner dönemindeki ATV de 28 uyarı cezası aldı ve 13 kez programı durduruldu. Tuncay Özkan´ın döneminde, Kanaltürk´e 7 uyarı ve 1 program kapatma cezası verildi.

MUHAFAZAKÂRA BERAAT

"Muhafazakâr" olarak nitelendirilen Kanal 7, STV, Mesaj TV, TV 5 gibi kanallarla ilgili hazırlanan raporların ve bunlara verilen cezaların azlığı ise dikkat çekiyor. Sadece 4 uyarı cezası alan Kanal 7, hiç para cezası almadı ve programı durdurulmadı. STV kanalına aynı dönem içerisinde 22 rapor hazırlandı. Kanala, 1 uyarı, 1 program durdurma, 1 de para cezası olmak üzere sadece 3 ceza uygun görüldü. Erbakan´ın kurdurduğu SP´ye yakın TV 5´e ise 7 rapor hazırlandı. Kanala sadece 2 uyarı cezası kesildi.