Televizyon
19 Ağu 2020 17:56 Son Güncelleme: 20 Ağu 2020 10:25

RTÜK'ten Sözcü'nün TV kanalı için flaş karar!

“SRT Sivas” logosunu izinsiz kullanan televizyona, idari para cezası müeyyidesi uygulandı.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Sözcü Gazetesi'nin kanalı "Sivas SRT"nin logosunda "SRT Sivas"ı kullanması dolayısıyla yayıncı kuruluşa idari para cezası yaptırımı uygulanmasına karar verdi.

Edinilen bilgiye göre, izleme uzmanlarının raporlarının görüşüldüğü Üst Kurul toplantısında, Sözcü Gazetesi'nin sahibi olduğu "Sivas SRT" dosyasının da aralarında bulunduğu pek çok konu ele alındı.

"Mega Ajans ve Reklamcılık Ticaret Anonim Şirketi" unvanlı kuruluşun televizyon yayınlarında RTÜK kayıtlarında yer alan "Sivas SRT" logosu yerine "SRT Sivas" logosunu kullandığını tespit eden Üst Kurul, 6112 sayılı Kanun'un 21. maddesinin birinci fıkrasının ihlali nedeniyle yayıncı kuruluşa idari para cezası yaptırımı uygulanmasına karar verdi.

RTÜK üyesi İlhan Taşçı “Yasal açıdan yaptırım kararında hukuka aykırılık yok. Çünkü RTÜK'te onaylı olan logo ekranda görünmüyor'' dedi ve şunları söyledi:

“Ancak cezanın zamanlaması manidar. Lisans taleplerinin aylardır karara bağlanmamış olması nedeniyle Sözcü grubunun yaptığı eleştirel haberin hemen ertesinde toplanan kurula, logo değişikliği ile ilgili ceza dosyası geliyor. Oy çokluğu ile yaptırım kararının çıkması, doğrudan doğruya RTÜK Başkanlığı'nın yayıncıya bir mesajı olarak okunabilir. İşin ilginç tarafı uzun süre önce yapılmış olan logo değişikliğini ne hikmetse RTÜK dün tespit etmiş. Logo değişikliği ile ilgili dosya lisans tahsisi konusundaki dosyaya bağlı değil. Birbirinden ayrı konular. Lisans başvurusu bir an önce kurul gündemine getirilmeli. Getirilmiyorsa da bunun gerekçesinin kurul üyelerine açıklanması gerekir.”

Sözcü Gazetesi, Sözcü TV'yi hayata geçirmek için uydu üzerinden yayın yapan bir TV kanalı satın aldı. Bu kanalın logosunu değiştirip “SÖZCÜ” adını vermek için Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK), 27 Şubat'ta başvuruda bulundu, istenen belgeleri teslim etti. Ancak Kurul, 6 aydır başvuruyu sonuçlandırmıyor.

ETİKETLER
#rtük #sözcü tv