RTGD ÖDÜLLERİ AÇIKLANDI!.."İZ BIRAKANLAR" ÖDÜLLERİ KİMLERE VERİLDİ?..
Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği´nin, Türkiye´de radyo ve televizyon yayıncılığında 30 yılda "İz Bırakan"lar ödülleri açıklandı.
RTGD Başkanı Metin Özkan, Ankara'da Gazeteciler Cemiyeti´nde düzenlediği basın toplantısıyla Türkiye´de radyo ve televizyon yayıncılığında 30 yılda "İz Bırakan" gazeteci, programcı, sanatçı ve kurumları açıkladı.
Radyo ve Televizyon Gazetecileri Derneği Yönetim Kurulu başta olmak üzere Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Ankara Gazeteciler Cemiyeti, televizyon yorumcuları ile meslekte duayen kabul edilen 5 yönetmenin oyları ile belirlenen "İz Bırakanlar" ödülleri, gazeteci, programcı, sanatçı ve kurumlar kategorilerinde şu isimlere verildi:
-GAZETECİLER-PROGRAMCI
Uğur Dündar: Televizyon gazeteciliğinin ilk isimlerinden. TRT´de başlayan İşte Hayat ve Arena televizyon programlarının yapımcı, yönetmen ve sunucusu.
Ali Kırca: TRT´de başlayan meslek yaşamını özel televizyonlarda hala sürdüren, ankormanlığın kurumsallaşmasını sağlayan ve Siyaset Meydanı programının yapımcı ve sunucusu.
Mehmet Ali Birand: Yazı başındaki meslek yaşamını televizyon dünyasına taşıyarak 32. Gün ile farklı bir habercilik ekolünü televizyon yayıncılığına taşıyan, bir çok ismi televizyon özel haber yayıncılığına kazandıran, Kanal D´nin ankorman ve haber yönetmeni.
Mehmet Barlas: 1974-75 tarihlerinde TRT´de Haber Daire Başkanlığı ile TRT haber yayıncılığına açılım getiren gazeteci-yazar.
Hıncal Uluç: Spor yazarlığını farklı bir üslup ve yaklaşımla televizyon yayıncılığına taşıyan gazeteci-yazar ve spor yorumcusu.
Reha Muhtar: TRT Atina muhabirliği ile adını televizyon yayıncılığında duyuran, Ateş Hattı haber programı ile televizyon haberciliğine farklı bir açılım getiren, popüler haberciliğin öncülerinden tv yapımcısı, gazeteci yazar.
Halit Kıvanç: Türkiye radyo ve televizyon yayıncılık tarihinin unutulmaz spor spikeri, televizyon sunucusu ve programcısı.
Jülide Gülizar: Türkiye televizyon yayıncılığının ilk kadın spikerleri, programcısı. Türkçenin yayıncılıkta titiz kullanılması konusunda büyük çaba harcayan ve hala meslek yaşamını sürdüren televizyon dünyasının duayeni
Aylin Özmenek: TRT Ankara Radyosu´nda 44 yıllık meslek yaşamını kesintisiz mikrofon başında geçiren, radyo spikeri ve program yapımcısı.
Nuri Çolakoğlu: Türkiye´de özel radyo ve televizyonların kurumsallaşmasında büyük çaba harcayan gazeteci-televizyoncu.
Nuray Yılmaz: TRT´nin en uzun soluklu programı olan "Gezelim Görelim" ile hala meslek yaşamını sürdüren televizyon yapımcı ve sunucusu.
Cem Özer: Özel televizyon yayıncılığında ilk şov program yapımcıları arasında yeralması ve şov yayıncılığını çeşitli versiyon ve formatlarla hala sürdüren televizyon yapımcısı.
Mehmet Ali Erbil: Özel televizyon yayıncılığında yarışma programlarına bakışı, tarzı ve sunuşu ile farklı açılım getiren televizyon yapımcısı ve sanatçı.
Şansal Büyüka: Spor yorumcu ve haberliği ile televizyon yayıncılığı ve gazeteciliğinde farklı bakış açısı ile gündemden düşmeyen televizyon yapımcısı.
Osman Gidişoğlu: TRT´nin kuruluşundan bu yana bir çok yabancı film ve dizilerdeki rolü seslendiren, mesleğini halen sürdüren duayen tiyatro sanatçısı.
-KURUMLAR-
TRT: İlk radyo ve televizyon yayıncılığını gerçekleştiren ilk kamu radyo ve televizyon kurumu.
Star Tv: Türkiye´de ilk özel televizyon yayıncılığını Starbox adıyla gerçekleştiren kurum.
NTV: Türkiye´nin ilk özel haber kanalı.
Kral Tv: Türkiye´nin ilk özel müzik kanalı.
FB Tv: Türkiye´nin ilk özel spor kanalı.
Süper FM: Türkiye´nin ilk özel radyosu
-TELEVİZYON ELEŞTİRMENİ-
Burhan Ayeri: Türkiye´de tel