Rotayı İlber Ortaylı çizdi! Bunaltıcı sıcaklarda Türkiye bölgelerinden tatil tavsiyeleri

Prof Dr. İlber Ortaylı, sosyal medya hesabından "havası suyu en uygun yerleri" şeklinde belirterek Türkiye'nin yedi bölgesinden tatil tavsiyeleri verdi.

Rotayı İlber Ortaylı çizdi! Bunaltıcı sıcaklarda Türkiye bölgelerinden tatil tavsiyeleri - Sayfa 1

İlber Ortaylı'dan bunaltan sıcaklarda Türkiye'nin yedi bölgesinden tatil tavsiyeleri

119
Rotayı İlber Ortaylı çizdi! Bunaltıcı sıcaklarda Türkiye bölgelerinden tatil tavsiyeleri - Sayfa 2

Kırklareli ve İğneada kısa turlar için uygun ve çok kabarık miktarda olmasa da uygun otel ve yeterli sayıda lokanta imkânları mevcut.


Prof Dr. İlber Ortaylı, sosyal medya hesabından Türkiye'de gidilebilecek tatil bölgelerini sıraladı. Ortaylı yazısında "Öyle görünüyor ki bunaltıcı sıcaklar ağustos ayının ortasından itibaren düşmeye başlayacak ama hâlâ yaz. Bu yüzden size muazzez vatanımızın bölgelerinden havası suyu en uygun yerleri seyahat hedefi olarak tavsiye edeceğiz. Bunların pek azı deniz kıyısıdır. Neşeli tatil ve geziler dileğiyle..." ifadelerini kullandı.

219
Rotayı İlber Ortaylı çizdi! Bunaltıcı sıcaklarda Türkiye bölgelerinden tatil tavsiyeleri - Sayfa 3

Kırklareli ve İğneada kısa turlar için uygun ve çok kabarık miktarda olmasa da uygun otel ve yeterli sayıda lokanta imkânları mevcut.

319
Rotayı İlber Ortaylı çizdi! Bunaltıcı sıcaklarda Türkiye bölgelerinden tatil tavsiyeleri - Sayfa 4

Tekirdağ – Şarköy hattı ve Karadeniz kıyısındaki bu imkânın yanında ikinci bir bölge daha aşağı yukarı aynı konaklama ve iaşe imkânlarına sahip; Eceabat ve Gelibolu arasında Seddülbahir ve Kilidbahir arası ama daha çok karşı Anadolu yakasında Ezine ve Behramkale arasındaki tesisler yer alıyor.

419