Rıdvan Dilmen'den Ali Palabıyık'a sert sözler! "Her yıl geriye gidiyor" - Sayfa 9

"HEP BİR SAVUNMA MEKANİZMASI"

VAR hakeminin yanında bir de yardımcı VAR hakemi var. Müdahale edebileceği pozisyonlar var. Hakemin olduğu pozisyona sen müdahale etme diyorlar. Bu bana ucuz savunma gibi geliyor. Edeceksin, müdahale edeceksin. 'Ben gördüm, düşmesi için yeterli değildi' dediği an çağıramıyorsun. İnisiyatif kullanacak hakemler. Hep bir savunma mekanizması geliyor. Nedir bu? 'Ama kural böyle diyor' Avantaja oynatıp sarı kart vermiyor. Neden diyorsun? 1 hafta sonra veriyor. Bugün de verdi. Halil Umut Meler mesela. Ne değişiyor? Bu esneklikler kuralda yazmıyor. VAR hakemi netse her türlü çağıracak. Her hafta cümleler değişebilir. 15 dakika hakemi konuşuyorsak problem var.

917
Rıdvan Dilmen'den Ali Palabıyık'a sert sözler! "Her yıl geriye gidiyor" - Sayfa 10

"KIRILMA ANI"

Aslında maç beraberliğe kitlendi. Kırılma anı oldu. Muslera'nın tıpkı Marsilya deplasmanında çıkardığı gibi bir top vardı. Daha sonra penaltı kaçtı.

1017
Rıdvan Dilmen'den Ali Palabıyık'a sert sözler! "Her yıl geriye gidiyor" - Sayfa 11

"NECATİ'Yİ DE OYUNA SOKARDI"

Galatasaray adına her türlü risk alındı. Fatih Terim için de kolay değil. Berabere kalsa lig lideriyle 7 puan fark olacaktı. 5 deplasmanı bitirdi. Yeni takımı var. Yanında Necati oturuyor ya, 10 kişiyken iyiysen seni de sokayım diyecekti. Rize'de oynuyor, 2 forvetle oynuyorsun. Orta sahalardan biri savunma yapmayı bilmeyen Cicaldau. Diagne golü kendi ceza alanı önünden alıp attırdı.

1117
Rıdvan Dilmen'den Ali Palabıyık'a sert sözler! "Her yıl geriye gidiyor" - Sayfa 12

"RUS RULETİNİ G.SARAY KAZANDI"

Felsefeniz önemli. 1 saat önce biten maçta çok önemli rakibiniz kazanmış. 24 ve 28 saat önce diğer iki rakibiniz kazanmış. Sizin içeride Alanya mağlubiyetiniz var. Onu telafi etmeniz lazım. Sonra yoğun bir maç fikstürüne giriyorsunuz. Futbolun doğrusu yanlışı başka bir şeydir. Oyuncunun ne hissettiği önemlidir. Sürekli hücumcu alıyor. Rus ruletini Galatasaray kazandı. Kaybetmiş olsa Ali Palabıyık sebep olacaktı. Çok acayip pozisyonlar oldu.

1217