Reuters yayınladı! İşte son yerel seçim anket sonuçları! - Sayfa 5

Aynı durum Antalya ve Bursa gibi şehirler için de geçerli: Aynı kaynak, İstanbul ve Ankara için geçerli olan 'endişe verici' durumun Antalya ve Bursa gibi bazı iller için de söz konusu olduğunu vurguladı.

516
Reuters yayınladı! İşte son yerel seçim anket sonuçları! - Sayfa 6

MAK Araştırma şirketi: İstanbul ve Ankara’da AK Parti adayları önde: MAK Araştırma'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat ise İstanbul ve Ankara'da AK Parti adaylarının kazanma ihtimalini daha yüksek görüyor. İstanbul'da 12 puan önde başlayan Yıldırım'ın İmamoğlu ile arasındaki farkın 6-7 puana kadar düştüğüne dikkat çeken Kulat, çalışmalara yeni başlayan Yıldırım'ın arayı tekrar açabileceğini belirtirken, İmamoğlu'nun ise toplumsal bir karşılık bulmaya başladığının altını çizdi.

616
Reuters yayınladı! İşte son yerel seçim anket sonuçları! - Sayfa 7

Ankara'da Mansur Yavaş altı-yedi puan önde başladı: Ankara'da Mansur Yavaş'ın altı-yedi puan önde başladığını, halen üç-dört puan önde olduğunu belirten Kulat, "Ama önümüzdeki günlerde bu açık kapanabilir, çünkü iktidar tüm imkanlarını sahaya sürecek, öyle görünüyor" dedi. Ancak Kulat, AK Parti ile ortak olan MHP'nin oylarının bir kısmının halen Yavaş'ın yanında durduğuna vurgu yaptı.

716
Reuters yayınladı! İşte son yerel seçim anket sonuçları! - Sayfa 8

Konsensus: İstanbul ve Ankara’da yarış bıçak sırtı: Konsensus Genel Müdürü Murat Sarı ise hem İstanbul hem de Ankara'da adaylar arasında 'bıçak sırtı' bir yarış yaşandığını belirtti. "İstanbul'da çok nefes nefese bir yarış var. Her iki tarafa da gidebilecekmiş gibi, hem CHP hem AK Parti'ye gidebilecek şekilde bir sonuç çıkıyor" dedi ve bunun gerekçelerinin İstanbul'da belediye hizmetlerinden duyulan memnuniyetsizlik olduğunu söyledi. 

816