Rasim Ozan Kenan Evren'i öve öve bitiremedi: Babacan, içi dışı bir, medeni cesareti yüksek...
Sabah yazarı Rasim Ozan Kütahyalı günün ezber bozan yazısına imza attı.
“Evren’in ölümü bana bu ülkede vefanın sadece bir semt adı olduğunu da yeniden hatırlattı” diyen Kütahyalı, 12 Eylül cuntasının liderini kendi bakış açısıyla anlattı.
Babacan içi dışı bir adam örneği
TSK’nın siyasette bir aktör olmaktan çıkmasının temellerinin 1980’lerde atıldığını öne süren Kütahyalı, ‘Kenan Evren’e vefasızlık edenler’ başlıklı bugünkü yazısında Evren’i şöyle tarif etti:
“…Evren darbeci zalim komutanlığının yanında özel hayatında da tuhaf bir babacan içi dışı bir adam örneğiydi.
Karakter olarak da en çok iş ve medya dünyasına kendini yakın hissederdi. Dostlukları ve arkadaşlıkları o camiadandı.”
Medeni cesareti yüksek
“…Evren ekrana çıkmak noktasında medeni cesareti yüksek bir adamdı. Her türlü gazetecinin karşısına çıkmayı kabullendi. Güçten düştüğü zaman bile bunu kabullendi. Köşelerinde Evren’e küfreden gazeteciler bu yaşlı paşanın karşısında ezik büzük oturdular ve adam gibi hesap soramadılar… “
Türkiye’yi Mısır-Pakistan tarzı bir ekonomi olmaktan kurtardı
“…Evet Kenan Evren zalim bir darbeciydi ama Türk ekonomisini geri kalmışlıktan kurtaran 24 Ocak kararlarının tam uygulanmasını sağlayan da Kenan Evren’in bizzat kendisiydi. Binlerce küfür yiyeceğimi bildiğim halde söylemek istiyorum ki Türkiye’yi Mısır-Pakistan tarzı bir ekonomi olmaktan kurtaran 24 Ocak kararlarını uygulatan Kenan Evren’dir. “
Mehmet Barlas bunu iyi bilir
“…Her türlü eksiğine aksağına rağmen bugün Türkiye’de çağdaş bir ekonomik yapı varsa Türk piyasaları küresel piyasalarla bütünleşmiş haldeyse bunda Kenan Evren’in rolü büyüktür. Özal Başbakan iken de Evren Özal’ın ekonomik reformlarına hep destek oldu. Mehmet Barlas bunu iyi bilir ve detaylarını en iyi yazacak olan da kendisidir.”
TSK siyasette bir aktör olmaktan çıktıysa…
“…İronik bir durum ama Kenan Evren aslında bilmeden askeri vesayet düzeninin yok olmasına imkan veren ekonomik rejimin de temellerini atmış adamdır. Bugün TSK siyasette bir aktör olmaktan çıktıysa bunun temelleri 1980’lerde atıldı.”