25 Haz 2017 09:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:56

Ramazan Bayramı ne zaman bitiyor?

Mübarek Ramazan ayının sonuna gelindi. Heyecanla beklenen bayram bugün başladı. Peki Ramazan Bayramı tatili kaç gün sürecek?

Oruçlar tutuldu, teravih namazları kılındı, fitreler verildi... İbadet, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan'ın sonuna gelindi. Ramazan Bayramı da bugün başladı. Peki bayram tatili kaç gün sürecek?

Bereketi bol, hayrı çok bir ay olan Ramazan ayı, yardım bağış, rahmet ve ihsan ayıdır. Bir yıllık maddi ve manevi kirlerden temizlenmeye, insani duyguların arttığı, tevbe edip hakka yönelme şuurunun geliştiği maddi ve manevi bir ay olan Ramazan-ı Şerif'in sonlarına gelindi. Peki, 2017 Ramazan ne zaman bitiyor? Ramazan hangi gün son bulacak? Ramazan Bayramı ne zaman başlayacak? İşte merak edilen soruların yanıtı...

RAMAZAN NE ZAMAN BİTİYOR? 2017

Ramazan, Kur'an-ı Kerim'in nazil olduğu ay olması münasebetiyle, mübarek bir aydır. Müslümanların hidayet rehberi olan Kur'an bu ay içerisinde yer alan Kadir Gecesi'nde indirilmeye başlanmıştır. Ramazan ayının sonlarına gelinirken, müslümanlar Ramazan Bayramı'nı huşu içinde karşılamak için hazırlık içinde. Son zamanlarda merak edilen sorulardan birisi de "Ramazan ne zaman bitiyor?" oldu. 27 Mayıs'ta idrak edilmeye başlanan Ramazan, arefe günü olan 24 Haziran Cumartesi tutulacak oruçla son bulacak.


RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Müslümanlar, 24 Haziran'da son orucunu tutacak ve on bir ayın sultanı olan Ramazan-ı Şerif'e veda edecek. Ertesi gün halk arasında şeker bayramı olarak da adlandırılan Ramazan Bayramı'nın başlangıcı olacak. Bayram üç gün sürecek ve 27 Haziran Salı günü son bulacak. Ramazan Bayramı tatili ise arefe günü olan 24 Haziran ile birlikte Ramazan Bayramı süresi olan üç günün toplamında dört gün olacak.

RAMAZAN BAYRAMI NEDİR?

Oruç ayı ve on bir ayın sultanı olan ramazan ayının sonunda üç gün bayram yapılır ve buna Ramazan Bayramı denir.

Bayramları Müslümanlar sevinç içerisinde geçirirler ve güler yüz içerisin de geçirmesi gerekirler. Temiz kıyafetlerle insanlar bayrama hazırlanır ve sabahın erken mesela bir bayram öncesini hesaba katarak erkenden kalkmalı tertemiz giyinmeli ondan sonra kurban bayramının aksine ramazan bayramı öncesinde Müslüman ağzına bir şeker ya da hurma alabilir. Şeker bayramı denmesinin nedenlerinden biri bu olabilir ama bu buna fıtır bayramı denir ve Orucu bitirmiş olması ve yemeğe izin çıkması fıtır ve fıtır bayramı denilmiştir. O sebeple bu bayramı sevinç neşe içerisinde hem yakınlarımız la hem büyüklerimizle hem küçüklerimizle kaynaşaraktan geçirmemiz gerekir .