Polemik & Kulis
01 Mayıs 2012 13:44 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:36

RADİKAL'DE ŞOK SANSÜR! CENGİZ ÇANDAR'IN HANGİ "VURUCU'' CÜMLESİ SANSÜRLENDİ?(MEDYARADAR/ÖZEL)

Cengiz Çandar'ın bir taraftan habervaktim sitesine çakarken diğer taraftan Fehmi Koru'ya gönderme yaptığı köşe yazısındaki o cümle sansüre uğradı.

Star Gazetesi yazarı Fehmi Koru ile Radikal yazarı Cengiz Çandar arasında yıllardır bir kalem kavgası yaşanıyordu. Bu kavga son günlerde yeniden patlak verdi.

Fehmi Koru önceki gün Star Gazetesi’nde Taha Kıvanç imzasıyla kaleme aldığı köşe yazısında isim vermeden Cengiz Çandar’a yüklendi.

Koru, Cengiz Çandar’ın ABD’ye toz kondurmadığını, tezkere geçsin diye gecesini gündüzüne kattığını, şimdi ise 28 Şubat süreciyle ilgili olarak ABD’yi suçladığını yazdı.

Cengiz Çandar bugün "Hem ’Müslüman’ hem ’Tetikçi’ hem ’Aptal’ olunmaz!" başlıklı köşe yazısında bir taraftan hakkında yalan haber yapan habervaktim internet sitesini topa tuttu, hem de Koru'nun bu köşe yazısına göndermede bulundu.

Çandar'ın köşe yazısının en sonunda yaptığı bu göndermede en dikkat çeken cümle ise "Üstelik, daha birkaç ay önce doğrudan Başbakan’a tosladınız; hala mı öğrenemediniz çıkmaz yolda çabaladığınızı?" idi.

Ancak bu cümle ne Radikal'in internet sitesinde ne de gazetede yeralmazken Çandar'ın yazılarının yeraldığı hürriyet.com.tr'de olduğu Medyaradar editörünün gözünden kaçmadı.

Fehmi Koru için yazıldığı açık olan bu cümlenin Radikal'den nasıl ve neden uçurulduğu şimdi merak konusu...

MEDYARADAR/ÖZEL