Putin’in mal varlığı yeniden gündem oldu! Dünyanın en zengin kişisi olabilir

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yedinci gününde ABD ve NATO müttefikleri Rusya'ya yönelik yaptırımları genişletirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bu durumdan kişisel olarak nasıl etkileneceği de merak konusu oldu. ABD basını, Rus liderin, bilinmeyen mal varlığını mercek altına alan bir yazı hazırladı... Buna göre, Putin, dünyanın en zengin kişisi olabilir....

Putin’in mal varlığı yeniden gündem oldu! Dünyanın en zengin kişisi olabilir - Sayfa 1

ABD ve Avrupalı ​​müttefikleri, yabancı bir liderin kişisel servetini hedef alan nadir bir hareketle Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’a yeni yaptırımları hayata geçirdiklerini duyurdular.

120
Putin’in mal varlığı yeniden gündem oldu! Dünyanın en zengin kişisi olabilir - Sayfa 2

Ancak Putin’in kişisel serveti ve parasının nerede tutulduğu tam olarak bilinmediğinden bu yaptırımların etkisinin ‘büyük ölçüde sembolik’ olabileceği belirtildi.

220
Putin’in mal varlığı yeniden gündem oldu! Dünyanın en zengin kişisi olabilir - Sayfa 3

Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu’nun 2016 “Panama Belgeleri” raporuna göre, Putin gizlenen varlıkları, çoğunlukla da mülkleri için neredeyse hiç bir belge iz bırakmadı.

320
Putin’in mal varlığı yeniden gündem oldu! Dünyanın en zengin kişisi olabilir - Sayfa 4

Bugüne kadar yapılan incelemeler, Putin’e ait mülk ve diğer mal varlıklarının yakınları üzerine alındığını ortaya çıkardı. Buna, 100 milyon dolarlık mega yat ve Karadeniz’deki lüks bir sarayın da dahil olduğu iddia edildi.

420