Putin'in düşmanları gizemli bir şekilde tek tek ölüyor! Prigojin'in ölümü akıllara onları getirdi... - Sayfa 6

Prigojin, Rusya liderinin düşman olarak görüp hayatına kaybeden ilk isim değil.

617
Putin'in düşmanları gizemli bir şekilde tek tek ölüyor! Prigojin'in ölümü akıllara onları getirdi... - Sayfa 7

BBC’nin haberine göre Putin ile yıldızları barışmayan ve sonunda hayatını kaybeden ya da ölüme yaklaşan o isimler şu şekilde:

717
Putin'in düşmanları gizemli bir şekilde tek tek ölüyor! Prigojin'in ölümü akıllara onları getirdi... - Sayfa 8

Aleksey Navalni
usya’nın en önde gelen muhalefet lideri Aleksey Navalni, Batılı uzmanların sinir gazı Noviçok olduğu sonucuna vardığı bir maddeyle Sibirya’da zehirlendikten sonra Ağustos 2020’de tedavi için Almanya’ya uçtu. Kremlin, olayla bağlantılı olduğuna dair iddiaları reddetti.

Navalni, 2021’de Rusya’ya gönüllü olarak dönerek, dünya çapında takdir kazandı. Ancak ülkeye varır varmaz tutuklandı. Navalni'nin muhalif siyasi hareketi yasa dışı ve “aşırılıkçı” ilan edildi.

Rusya’daki bir mahkeme bu ay, Navalni'nin hapis cezasını 19 yıl daha uzattı.

817
Putin'in düşmanları gizemli bir şekilde tek tek ölüyor! Prigojin'in ölümü akıllara onları getirdi... - Sayfa 9

Sergey Skripal
Devlet sırlarını İngiliz istihbaratına aktaran eski bir Rus çifte ajan olan Sergei Skripal ve kızı Yulia, Mart 2018’de İngiltere'deki Salisbury kentindeki bir alışveriş merkezinin dışındaki bankta baygın halde bulunmuştu. 

İkili durumları kritik halde hastaneye kaldırılmış ve İngiliz yetkililer, onların 1970’ler ve 1980’lerde Sovyet ordusu tarafından geliştirilen bir grup sinir gazı olan Noviçok ile zehirlendiklerini söylemişti. Her ikisi de hayatta kalmayı başardı.

Rusya, zehirleme olayında rolü olduğu iddialarını reddetti ve İngiltere’nin Rusya karşıtı histeriyi kışkırttığını söyledi.

917