Projenin detayları netleşiyor; Galatasaray'a Florya'dan rekor gelir! - Sayfa 10

GS Leo Residence'ın yüzde 70'i lansman gününde satılırken sarı-kırmızılıların bu projeden gelirinin 1 milyar TL'yi aştığı belirtiliyor. Galatasaray yönetiminin rezidans projesinin kalan yüzde 30'luk kesiminin satışıyla birlikte toplamda 1,5 milyar hedeflediği öğrenildi.

1017
Projenin detayları netleşiyor; Galatasaray'a Florya'dan rekor gelir! - Sayfa 11

Sarı-kırmızılıların bu projeden elde edeceği gelir önce Bankalar Birliği'ne gidecek. Kulübün Aralık 2022 itibarıyla Bankalar Birliği'ne olan 2,2 milyar lirayı aşan kredi borcunun ödenmesinden sonra ise Galatasaray ekonomik bağımsızlığını kazanmış olacak.

1117
Projenin detayları netleşiyor; Galatasaray'a Florya'dan rekor gelir! - Sayfa 12

Haziran 2022'den bu yana gelirlerinin yüzde 25 ile yüzde 50 arasındaki kısmı Bankalar Birliği anlaşması kapsamında kesilen sarı-kırmızılı idareciler, bu projeyle birlikte yıllık yaklaşık 400 milyon liralık faiz ödemesinden kurtulmayı hedefliyor.

1217
Projenin detayları netleşiyor; Galatasaray'a Florya'dan rekor gelir! - Sayfa 13

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Kasım 2022'de tarihinde yaptığı açıklamada "Galatasaray'ın özellikle finansal yapısını düzeltmek suretiyle ve Türkiye Bankalar Birliği konsorsiyumuna olan borcumuzu ödeyerek oradan çıkmak suretiyle Galatasaray'ın sürdürülebilir bir sportif başarı çizgisini yakalamasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu konuda da bütün üyelerden destek bekliyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

1317