Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul’daki riskli ilçeleri tek tek sıraladı! ‘Bizim tek kurtuluşumuz…’ - Sayfa 12

"Haliç'in kuzeyindeki ilçeler zeminleri biraz daha sağlam. Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Eyüpsultan, Sarıyer ve Başakşehir gibi ilçeler zeminleri sağlam. Ama bu zeminlerin üzerinde çok çürük kısımlar da olabilir. Dere yatakları özellikle çok tehlikeli. Haliç'in güneyindeki Avrupa yakasının olduğu kısımlar Fatih, Zeytinburnu, Bağcılar, Güngören, Esenler, Küçükçekmece, Büyükçekmece, Avcılar ve Silivri'ye doğru kesimler nispeten daha çürük zeminler var."

1220
Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul’daki riskli ilçeleri tek tek sıraladı! ‘Bizim tek kurtuluşumuz…’ - Sayfa 13

"Böyle hassas zeminler üzerinde de sağlam bina yapıldığı zaman gönül rahatlığıyla oturabiliriz. Bunu bir yerden kaçıp bir yere göçmek için söylemiyorum. Zemin de önemli. Çünkü Esenyurt'ta yaptığınız bir gökdeleni Maslak'ta da yapabilirsiniz ama Esenyurt daha hassas bir zemin olduğu için Maslak gibi sağlam kayalar üzerinde değil."

1320
Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul’daki riskli ilçeleri tek tek sıraladı! ‘Bizim tek kurtuluşumuz…’ - Sayfa 14

"KAROT HARİCİNDE BAŞKA TESTLER DE YAPILMALI"

Karot haricinde başka testlerin de yapılması gerektiğini dile getiren AFAD Bilim Kurulu üyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, şöyle devam etti:

1420
Prof. Dr. Şükrü Ersoy İstanbul’daki riskli ilçeleri tek tek sıraladı! ‘Bizim tek kurtuluşumuz…’ - Sayfa 15

"Binanın mukavemeti konusunda karot 1 tane örnek yani başka şeylerin de yapılması gerekiyor. Zemine ilişkin bir iyileştirme var mı kullanılan beton iyi mi kötü mü karotla anlayabilirsin. Ama kullanılan demir nasıl projesi uygun mu evin çıkması var mı kaç katlı riskli bir zeminde bulunuyorlar mı gibi soruların hepsine olumlu cevap aldıysanız tamam."

1520