Prof. Dr. Naci Görür'den 23 kente uyarı: "Bu işin şakası yok"

23 kentin fay üzerinde olduğunu söyleyen Prof. Dr. Görür, "Ne belediye başkanının haberi var, ne valinin haberi var, ne hükümetin haberi var." dedi

Prof. Dr. Naci Görür'den 23 kente uyarı: "Bu işin şakası yok" - Sayfa 1

DEPREM Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, "Depremler iyi ki var. Depremler olmadığı takdirde dünya ölür, ölü bir gezegen olur ve yaşam olmaz. Depremin olduğu yerde o fay zonları, en fazla insanlara bereket sunan yerlerdir. Bizim kentlerimizin çoğu niye Kuzey Anadolu Fayı boyunca dizilmiş zannediyorsunuz? Sebebi, o fay zonlarında sıcak su, soğuk su var, güldür güldür akıyor. Böcek var, çiçek var, ağaç var, tarla var, mümbit topraklar var, her şey var. İnsanlar o bereketten yararlanmak için oraya yerleşmiş. Depremlerden korkabiliriz ama depremler dursun diye sakın dua etmeyin” dedi.

114
Prof. Dr. Naci Görür'den 23 kente uyarı: "Bu işin şakası yok" - Sayfa 2

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen kent sempozyumlarının 4’üncüsü bugün Kocaeli Ticaret Odası’nda (KOTO) başladı. 3 gün sürecek sempozyumların ilk gününün konuğu Deprem Bilimci Prof. Dr. Naci Görür oldu. Düzenlenen sempozyuma TMMOB yöneticileri, üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

214
Prof. Dr. Naci Görür'den 23 kente uyarı: "Bu işin şakası yok" - Sayfa 3

Depremin oluşum süreci ve levha hareketlerini anlatan Prof. Dr. Naci Görür, şöyle konuştu:

314
Prof. Dr. Naci Görür'den 23 kente uyarı: "Bu işin şakası yok" - Sayfa 4

"Bütün bu levha hareketleri de iyi ki var. Dolayısıyla depremler de iyi ki var. Depremler olmadığı takdirde dünya ölür, ölü bir gezegen olur ve yaşam olmaz. Ayda, orada, burada böyle bizim anladığımız depremler yok. Canlı yok, olmayan yerlerde deprem de yok. Depremin olduğu yerde o fay zonları, en fazla insanlara bereket sunan yerlerdir. Bizim kentlerimizin çoğu niye Kuzey Anadolu Fayı boyunca dizilmiş zannediyorsunuz?

414