Prof. Dr. Naci Görür alarm veren yerleri açıkladı! 'Depremin şiddeti 9'u bulur…' - Sayfa 12

Marmara Bölgesinde deprem alarmı verdiklerini, özellikle kıyıda on kilometre içerisinde kalan alanlarda depremin oldukça şiddetli hissedileceğini ve Avrupa Yakası’nda deprem zararlarının daha fazla hissedileceğini belirten Naci Görür, depremin şiddetinin 9.0’ı bulacağını ifade etti.

1218
Prof. Dr. Naci Görür alarm veren yerleri açıkladı! 'Depremin şiddeti 9'u bulur…' - Sayfa 13

“HERKES SINIFTA KALMIŞ”

Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, hükümetin, merkezi yönetimin ve yerel yönetimlerin depreme dirençli kentler yapmak için sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini, halkın da yönetimlere bu noktada baskı yapması gerektiğini vurguladı.

1318
Prof. Dr. Naci Görür alarm veren yerleri açıkladı! 'Depremin şiddeti 9'u bulur…' - Sayfa 14

Prof. Dr. Görür, “Bugün yıkıma bakınca yerel yönetimlerin de doğru düzgün bir şey yapmadıklarını görüyoruz, inşaatçıların da yapmadığını görüyoruz, merkezi yönetimin de yapmadığını görüyoruz. Herkes sınıfta kalmış.” dedi.

1418
Prof. Dr. Naci Görür alarm veren yerleri açıkladı! 'Depremin şiddeti 9'u bulur…' - Sayfa 15

 “HALK SANDIKTA GEREĞİNİ YAPSIN”

Yöneticilerin sorumluluklarını yerine getirmekte ve halkın can güvenliğini sağlayacak kentler oluşturmada istekli olmadıklarını vurgulayan Görür, halkın yöneticiler üzerinde baskı uygulaması gerektiğini ifade ederek, seçmene can güvenliğini sağlayacak, depreme kader demeyecek siyasetçilere oy vermesi çağrısında bulundu.

1518