15 Şub 2012 09:10 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:20

PİS YEDİLİ DİZİSİ GERÇEK OLDU! OKULDA 'VAROŞ' AYIRIMI!

TV'de yayınlanan Pis Yedili dizisini andıran ‘ayrımcılık' iddiaları bir okulda gerçekten yaşandı..

Maltepe Gülensu İlköğretim Okulu’ndaki güçlendirme çalışması nedeniyle okulun 1100 öğrencisi semtte yeni yapılan 1700 öğrenci kapasiteli Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu’na yönlendirildi. 1100 öğrenciye tam gün eğitim yerine, öğleden sonra eğitim verilmesi velilerin TV’de yayınlanan Pis Yedili dizisini andıran ‘ayrımcılık’ iddialarına neden oldu.

‘Varoştan geldiğimiz için birlikte eğitim verilmiyor’ diyen velilere Maltepe Kaymakamı Ahmet Okur, “Ayrımcılık yok” yanıtını verdi. Ayrımcılık şikayetlerine neden olan olay Maltepe Başıbüyük Mahallesi’ndeki Barbaros Hayrettin Paşa İlköğretim Okulu’nda yaşandı.

Çevresinde Kiptaş ve Nar City gibi lüks sitelerin bulunduğu ve Kiptaş’ın inşa edip Milli Eğitim Bakanlığı’na bağışladığı 1700 öğrenci kapasiteli okulda sadece 150 öğrenci eğitim görüyordu.

Gülsuyu’ndan geldiler
Yarı yıl tatiliyle birlikte depreme karşı güçlendirme çalışmasına başlanan Maltepe Gülensu İlköğretim Okulu’nun 1100 öğrencisi, yeni yapılan okula yönlendirildi. Taşınma işlemlerinin henüz tamamlandığı okulda misafir olarak eğitim görecek öğrencilere tam gün yerine yarım gün eğitim verileceğinin açıklanması velilerin tepkisine neden oldu.
Okulun 150 öğrencisinin sabah, misafir 1100 öğrencinin öğleden sonra okula gelecek olması üzerine misafir öğrencilerin velileri, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ‘ayrımcılık’ yapıldığı iddiasıyla idareciler hakkında şikayette bulundu.

Varoş dedikodusu
Oğlu Berkay’ın yeni okulunu velilerin evlerinden getirdikleri malzemelerle temizlediklerini belirten Sadiye Çiğdem şunları söyledi: “Buradaki velilerin tepkisini anlamıyoruz. Çocuklarının güvenliğinden endişe ettiklerini söylemişler. İlköğretim okulu öğrencisi nasıl bir güvenlik sorunu yaşatabilir ki! Aynı binayı paylaşmalarının nasıl bir sıkıntısı var anlamadık. Bu ayrımcılık, dışarıdan gelen bizim çocuklarımızın hakir görülmesidir.”

Şikâyet ettiler mi?
Misafir öğrencilerden Melike Demir’in annesi Semra Demir de şunları söyledi: “Buradaki 150 öğrencinin velileri bizden şikayetçi olmuş. Bizim varoştan geldiğimizi ve çocuklarımızın onların çocuklarının güvenliği tehdit edeceğini söylemişler. Çocuk dediğiniz nasıl bir tehdit olabilir? Tam gün eğitim yapma şansımız varken, neden çocuklarımızı yarım güne mahkum edelim. 150 öğrenciyi 1100 öğrenciden ayırarak çocukların zihnine ayrımcılığı yerleştirecekler. Bu okul hepimize yeter ve eğitim kalitesi düşmez. Burada bir veli 600 bin liraya daire aldığını ve çocuğunun varoştan gelen bir öğrenci ile aynı okulda olmasını istemediğini söylemiş.”

Veliler uygulamayı yanlış anladı
Maltepe Kaymakamlığı ise uygulamanın bu okula yönelik olmadığını ve taşınan her okulda aynı uygulamanın yapıldığını belirtti.
Kaymakam Ahmet Okur, “Kesinlikle bir ayrımcılık söz konusu değildir. Yönetimi, öğretmenleri hatta kıyafetleri ayrı olan iki okulun karışmaması ve eğitim sisteminin kesintisiz yürümesi için bu uygulanmaktadır. Hiçbir öğrenciye ayrımcılık yapılmıyor. Kimseye üstünlük yada öncelik verilmiyor” dedi.
Okur şunları belirtti: “Velilerimiz uygulamayı yanlış anladıkları için böyle düşünüyorlar. Ayrım yapılsaydı bölgelerine daha yakın ve çok daha eski okula gönderilirdi. Gülsuyu’nda verebileceğimiz başka okullar da vardı.
Oysa kendi okulları bitene kadar her şeyiyle mükemmel ve modern bir okula İl Özel İdaresi’nin sağladığı servislerle getirilecekler. Zaten ilerleyen günlerde eğitim kalitesinin aynı olduğunu gördüklerinde, uygulamanın nedenini anlayacaklar. Her öğrenci aynı kalitede eğitim alacak ve eşit şartlarda olacak.”