"PINAR YÜZÜNDEN HELİN BATTI!..." YARIM ASIRLIK FİRMAYI PINAR ALTUĞ NASIL BATIRDI?... İŞTE HELİN'İN BATIŞINA SEBEP OLAN REKLAM!...(VİDEO)...
Helin Şeker ve Helin Pirinç´i pazarlayan Mehmetoğlu için 53 milyon YTL´lik icra takibi başlatıldı
Yaklaşık yarım asırlık bir firma olan Mehmedoğlu Grubu zor günler yaşıyor. Helin küp ve toz şekerleri ile Helin pirinçlerinin sahibi, Avrupa´nın önemli meyve suyu üreticisi Rauch Bravo´nun ithalatçı firması, Unilite, Tom, Silver Match, Atomic çakmakları ile Europower marka pillerin Türkiye distribütörü Mehmetoğlu Grubu´nun amiral gemisi Mehmetoğlu İç ve Dış Ticaret şirketi hakkında 53 milyon 474 bin YTL´lik icra takibi yapıldığı ortaya çıktı. Firma, Pınar Altuğ´lu reklamlarıyla tanınmıştı. Geçen yıl 188 milyon YTL ciroya ulaşıp 2.2 milyon YTL kâr eden şirket, bu yılın ilk beş ayında 62 milyon YTL´lik ciroyla 43 milyon YTL zarar etti.
Borçlarını çeviremez duruma gelen şirket aleyhine hacizler başladı. Mahkemelere başvuran Soner Tarım, Asya Katılım Bankası, Vakıfbank ve ticaret ortağı Rauch Grubu´nun iki firması, başta Mehmetoğlu İç ve Dış Ticaret A.Ş., olmak üzere Mehmetoğlu Grubu aleyhine toplam 53 milyon 474 bin YTL´lik icra takibi başlattılar. 41 milyon YTL´lik icra takibi ile en büyük alacaklı konumundaki Asya Katılım Bankası, toplam alacağının 71 milyon 316 bin YTL olduğunu savundu.
Bankalar duyarsa...
Aleyhindeki takipler ile aynı süreçte İstanbul Asliye Ticaret Mahkemesi´ne başvuran Mehmetoğlu İç ve Dış Ticaret A.Ş´nin sahibi Şiyar Mehmetoğlu, "Helin" markasıyla piyasada pirinç ve şeker ile meyve suyu ve pil sattığını hatırlattı.
Mehmetoğlu, toplam 151 kişi çalıştırdıklarını hatırlatarak, "Bankalar borç batağında olduğumuzu öğrenirlerse üstümüze gelirler ve firmamızı kapatmak zorunda kalırız" dedi.
Reklama 10 milyon YTL
Diyarbakırspor eski Başkanı olan Mehmetoğlu dava dilekçesinde Pınar Altuğ´lu reklamlara da değinerek "10 milyon YTL reklam ve tanıtım harcaması yapılmasına karşın umulan getiriye ulaşılmadı" dedi.
Reklam amaçlı olarak Diyarbakırspor´a harcama yapıldığı hatırlatılan dilekçede, "Bunlar gurup şirketlerini olumsuz etkiledi ve finans darlığı içine girilmesine neden oldu" sözleri de dikkat çekti.
İlk 5 ayda 62 milyon YTL ciroya ulaştıklarını, borca batık durumdaki şirketlerinin iflasının 1 yıl süreyle ertelenmesi durumunda bu yılın sonuna kadar şeker ve pirinç satışından toplam 184 milyon ciroya ulaşacaklarını savunan şirket, meyve suyu ve pil satışı ile bu ciroyu toplamda 213 milyon YTL´ye çıkaracaklarını söyledi.
Bankaya verilen ipoteklerin satılıp paraya çevrilmesi ile elde edilecek 15 milyon YTL´nin borçlar için kullanılacağı belirtilen dilekçede, şirket aleyhindeki icra takipleri, hacizler, davalar ve tahditlerin 1 yıl süre ile durdurulması istendi. Mahkeme, bu istemi kabul etti.
Tedbirin kaldırılarak hacizlerin devamını isteyen alacaklı banka ve şahısların davaya müdahillik talepleri kabul edildi.
BEDAŞ borcuna erteleme
Şirket, iflas ertelemesi ile meyve suları ile pirinçlerin üzerindeki hacizleri kaldırttı. Boğaziçi Elektrik kurumuna 30 bin YTL elektrik borcu bulunan şirket, BEDAŞ´ın bu alacağı için icra takibi başlatmaması için mahkemeye başvurdu. Mahkeme, verdiği yazı ile BEDAŞ´ın şirket aleyhine takip yapmasının önünü kesti.
İŞTE O REKLAM