'PhotoMaraton 2019' İstanbul etkinlikleri sona erdi - Sayfa 5

Sonrasında PhotoMaraton 2019 Basın Onur Ödülü, bugün 83 yaşında olan Kıbrıs gazisi, ünlü savaş muhabiri Ergin Konuksever'e takdim edildi.

513
'PhotoMaraton 2019' İstanbul etkinlikleri sona erdi - Sayfa 6

Kıbrıs gazisi, ünlü savaş muhabiri Ergin Konuksever, Türk ordusuyla adaya çıkarma yapmış, tankların üstünde adım adım harekâtı görüntülemiş ve bu çetin görevde yaralanıp, gazi olmuş bir gazeteci.

1970’lerde öğrenci olaylarında yakaladığı karelerle, özellikle Deniz Gezmiş’in ünlü parkalı fotoğrafını çekmesiyle hafızalarda yer eden Konuksever, Arap-İsrail savaşı, İran-Irak savaşı ve yakın tarihte Irak-ABD savaşları gibi sıcak savaşlarda görev yapsa da Kıbrıs’ın onun için önemi çok büyük…

613
'PhotoMaraton 2019' İstanbul etkinlikleri sona erdi - Sayfa 7

Savaş sırasında yaralanıp, Rum doktor sayesinde ölümden dönen Konuksever, Kıbrıs ve doktorla bağlarını hiç koparmamış, zaman zaman ailece görüşmüş. Konuksever, doktorun Kuzey Kıbrıs’ta kalan malının tazminatını almasına bile yardımcı olmuştu.

713
'PhotoMaraton 2019' İstanbul etkinlikleri sona erdi - Sayfa 8

Oğlu Timuçin Konuksever'in kolunda güçlükle sahneye çıkan Ergin Konuksever'e plaketini meslekte abilik yaptıgı öğrencileri Coşkun Aral ile Fuat Kozluklu ve Vietnam Savaşı’nın simgesi, napalm bombasından kaçan kız, ‘My Lai’ Fotoğrafı ile 1973 yılında Pulitzer ve World Press Photo ödülü alan dünyaca ünlü fotoğrafçı Nick Ut takdim ettiler.

813