Gündem
11 Oca 2013 14:22 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:37

PARİS'TEKİ ÜÇLÜ İNFAZ MEHMET BARANSU'YU NASIL ÇARK ETTİRDİ?

Taraf yazarı Mehmet Baransu, geçtiğimiz Ağustos ayında PKK'ya yönelik suikast istedi, bugün çark etti.

Mehmet Baransu, geçtiğimiz Ağustos ayında attığı tweet’ler ile, PKK’nın üst düzey yöneticilerinin öldürülmesi için devlete çağrıda bulunmuştu.

“Bir örgütü etkisiz hale getirmek istiyorsanız çoluk çocuğu değil, 40 liderini öldürürsünüz. Örgüt de etkisiz hale gelir, vatandaş da rahatlar” tweet’iyle başlayan ve 30 yıldır devletin her şeyi denediği ancak başarılı olmadığına vurgu yapan Baransu, denenmemiş tek şeyin bu yöntem olduğunu dillendirdi.

‘EN ETKİLİ İSMİ YOK EDİN’

“Gelin bir test yapalım. Devlete çağrı. Bir yıl içinde PKK’nın en etkili iki ismini yok edin, MİT, asker, emniyet, Ak Parti başardı diyeceğim” mesajıyla devlete suikastlar için çağrıda bulunan Baransu, dün gerçekleşen ve PKK’nın kurucusu ve hala üst düzey yöneticisi konumunda bulunan Sakine Cansız’ın da aralarında bulunduğu 3 terör örgüt üyesinin suikast sonucu öldürülmesinin ardından çok farklı tweet’ler atarak, tam anlamıyla U dönüşü yaptı.

Suikastın ardından Baransu, twitter’da şunları paylaştı:

“Paris cinayeti barışa atılmış bir kurşundur. Son üç gündür yapılan açıklamalar, ortaya çıkan olumlu yaklaşımları birileri sabote etmek istiyor”

BARANSU’NUN AĞUSTOS AYINDA ATTIĞI TWEET’LER: