Parasını mevduatta değerlendirenler dikkat! İşte en yüksek faiz oranı…

Merkez Bankası'nın faizi yüzde 50'de korumasıyla birlikte bankalar da mevduatlarında yüksek faize devam etme kararı aldı. Liralaşma stratejisi kapsamında Türk Lirası'na olan talebin artırılması için sıkı para politikasının sürdürülmesine de devam eden Merkez Bankası enflasyonu sağlam zemine oturtmak için çabalıyor. Parasını mevduatta değerlendirenler güncel oranlarla enflasyonun üzerinde getiri sağlayabiliyor. İşte en yüksek faiz oranı…

Parasını mevduatta değerlendirenler dikkat! İşte en yüksek faiz oranı… - Sayfa 1

Liralaşma stratejisi kapsamında Türk Lirası'na olan talebin artırılması için sıkı para politikasının sürdürülmesine de devam eden Merkez Bankası enflasyonu sağlam zemine oturtmak için çabalıyor. Parasını mevduatta değerlendirenler güncel oranlarla enflasyonun üzerinde getiri sağlayabiliyor.

114
Parasını mevduatta değerlendirenler dikkat! İşte en yüksek faiz oranı… - Sayfa 2

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası en son açıkladığı politika faizinde değişikliğe gitmedi. 

214
Parasını mevduatta değerlendirenler dikkat! İşte en yüksek faiz oranı… - Sayfa 3

Aylık enflasyon verilerinin kalıcı düşüş gösterdiğine ikna olana kadar sıkı para politikası duruşunun devam edeceğini açıklayan Merkez Bankası faizi yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.

314
Parasını mevduatta değerlendirenler dikkat! İşte en yüksek faiz oranı… - Sayfa 4

Hürriyet gazetesinden Burak Taşçı'nın haberine göre; Merkez Bankası'nın atacağı faiz adımı bankaların vereceği mevduat faizini de doğrudan etkiliyor. Türkiye ekonomisinde alınan önlemler enflasyon üzerinde baz etkisi yarattı ve yıllık enflasyonun yükseliş hızında daralma görüldü.

414