15 Eki 2024 15:16 Son Güncelleme: 15 Eki 2024 15:39

Özgür Özel'den kredi kartı kesintisine tepki: "Alacaksan bankadan alacaksın"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, Savunma Sanayii Destek Fonu’na ilave kaynak yaratmayı amaçlayan düzenlemeye, “Geçen hafta ‘İsrail saldıracak’ diye bir laf ortaya atmanın arkası, 70 milyarlık vergi.” sözleriyle tepki gösterdi. Özel, yeni vergilere karşı çıkacaklarını söyledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM grup toplantısında konuştu. CHP lideri Özel'in gündeminde savunma sanayii ek kaynak paketi ile hayvan katliamları vardı.

Limiti 100 bin liranın üzerindeki kartlardan 750 lira alınmasına ilişkin maddeyi hatırlatan Özel, "Alışveriş yapandan değil yapma ihtimali olandan vergi almaya kalkıyorlar bunu öyle ya da böyle paketten çıkaracaksınız." dedi.

"SORUMLULAR HESAP VERECEK"

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Manisa Soma'da da bütün iş cinayetlerinin mahkemelerinde de korunanlar, ceza almadan kurtulanlar da, oranın gözü yaşlı anaları evlatları da bilsin; çok geçmeden bu ülkede bu davalar bir kez daha açılacak sorumlular hesap verecek.

"KATLİAM YASASINI UYGULAMADIK, UYGULAMAYACAĞIZ, UYGULATMAYACAĞIZ"

Gebze'de ve Ümraniye'de canları zehirlediler öldürdüler hepimizi kahrettiler. Biz bu katliam yasasını uygulamadık uygulamayacağız asla da uygulatmayacağız. 2019'da Meclis'teki bütün partiler toplandık bir komisyon çalıştı karar verdi bu işin bir boyutu toplama bir boyutu barınaklar yapmak aşılama sahiplendirme öbür boyutu para. Şans oyunlarından belli vergilerden kesintilerle hayvan hakkı fonu oluşsun denildi. MHP, AK Parti de altına imza attı. Derhal bu kanun değişmelidir. Arkadaşlarımız değişiklik tekliflerini komisyonlara iletecekler. Bir çağrım da Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) üyelerine bu örtülü katliam yasasını Yüce Mahkeme zaman geçirmeden bu yasayı iptal etmelidir. AYM üyelerine sesleniyorum torununuzun gözlerine bir bakın ve bir an önce bu dosyayı karara bağlayın. Bu katliam yasası durdurulmalıdır ve durdurulacaktır.

"ESAS NİYET CAMBAZA BAK DERKEN BİR DE MİLLETİN CEBİNE EL ATACAKLARMIŞ"

TBMM'ye AK Parti grubu 12 maddelik bir teklif getirdi. Bir kelime sizin bizim bilmediğimiz bir şey anlatmadılar. 'İsrail Türkiye'ye saldıracak.' diyemediler kanıtını ortaya koyamadılar etrafından dolaşıp ne biliyorsak aynısını anlattılar. Bugün Sayın Bahçeli tepki göstermiş Erdoğan 'Yakıştıramadım.' demiş Sayın Bahçeli siz de oradaydınız çıkın deyin ki 'Ben Bakanları dinledim İsrail'in Türkiye'ye saldıracağına ikna oldum.' Diyemez. O gün kapalı oturumu izlemiş akıl sahibi bir milletvekili bunu demedi diyemez. Esas niyet cambaza bak derken bir de milletin cebine el atacaklarmış. Attılar savunma sanayii desteleme fonu getirdiler. 100 bin lira üzeri kredi kartlarından 750 TL her gayrimenkul alım satımından alandan satandan para birinci el arabadan 3 bin lira ikinci el arabadan bin 500 lira. Alacaksan Türkiye'nin en çok kazanan bankalarına gideceksin ondan alacaksın. Anasının evinin doğalgaz parasını kredi kartından çektiren garibanın yakasından düşeceksin kardeşim.

TEĞMENLERİN KILIÇLI YEMİNİ

Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile cumhuriyete bağlılıklarını gösteren genç teğmenlere soruşturma açmışlardı dikkatle takip ediyoruz. Yaşananlardan oradaki subayları sorumlu tutuyorlar. 30-40 tanesini farklı yerlere tayin etmişler. O subaylar ki bu ülkesine hizmet etmiş o teğmenlerin her sene yaptıkları geçmişte senin gözünün önünde olan o töreni yapıldı diye oradaki idari personeli cezalandırıyorsun bu yanlıştır haksızlıktır. O teğmenlerin birkaçını atayım esas mesele oradaki sözün kendisinde. Sayın Erdoğan hiç rahatsız olacak bir şey yok. Ne demiş teğmenler 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz.' Biz Mustafa Kemal'in tarafındayız.

"SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN HAKLI TALEPLERİNİN SONUNA KADAR YANINDAYIZ"

Koruyucu sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yapmak lazım. Hekime karşı şiddetin önlenmesi için sağlık alanındaki sendikalara kulak kabartılmasını artık hekimlerin hedef gösterilmemesini bu konuda seferberlik ilan edilmesini talep ediyor Türk Tabipleri Birliği. Sağlık çalışanlarımızın haklı taleplerinin sonuna kadar yanındayız."