Politika
25 Eyl 2024 11:05 Son Güncelleme: 25 Eyl 2024 11:07

Özgür Özel’den gölge kabineye talimat! ‘Çalışmaları tamamlayın…’

CHP yol haritasını belirledi, hedef erken seçim. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den gölge kabineye çalışmaları tamamlama talimatı geldi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ''gölge bakanlarına 6 aylık sürede program çalışmalarının tamamlanması'' talimatını verdi. Nisan ayına kadar geçen bu süreçte, gölge kabine 81 ilde aktif olarak bulunacak. MYK toplantılarının iki haftada bir Ankara dışında farklı şehirlerde yapılması kararlaştırıldı. Bu takvime göre ilk MYK toplantısı, 7 Ekim’de Hatay’da yapılacak.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

31 Mart yerel seçimlerindeki CHP'nin zaferinin ardından, erken seçim tartışması gündemden düşmüyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Kasım 2025’teki erken seçim çağrısının ardından CHP’nin hedefi iktidar olarak belirlendi.

ÖZEL'DEN TALİMAT: NİSAN AYINA KADAR TAMAMLAYIN

Özel, gölge kabine üyelerinden kendi alanlarındaki programlarını en geç nisan ayına kadar tamamlamalarını istedi. Bu süreçte CHP MYK üyeleri, örgütle daha sık bir araya gelecek. Bu kapsamda önümüzdeki süreçte, CHP’nin MYK toplantılarının iki haftada bir farklı bir ilde yapılması kararlaştırıldı.

İLK TOPLANTI HATAY'DA

Alınan karara göre, 7 Ekim Pazartesi günü yapılacak MYK toplantısının 6 Şubat depremlerinde büyük yıkıma uğrayan Hatay’da düzenleneceği öğrenildi.

"ÖRGÜT FAALİYETLERİNE DAHA ÇOK YOĞUNLAŞILACAK"

Farklı şehirlerde düzenlenen MYK toplantılarının örgüt motivasyonu açısından önem taşıdığını vurgulayan parti kurmayları, “Gölge bakanlıkların olduğu MYK toplantıları farklı illerde yapılacak. Böylece parti ne yapacağını anlatmış olacak. Kendi politikalarımızı da bir anlamda örgüte aktarmış olacağız. Örgüt faaliyetlerinin biraz daha yoğunlaşacağı bir süreç olacak” dedi.

30 EYLÜL'DE SAĞLIK ÇALIŞTAYI

5-8 Eylül’de, “İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı” başlıklı 20’inci Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nın son günlerinde başlatılan parti programı hazırlığı, önümüzdeki aylarda hızlandırılacak. Genel Başkan Özel’in gölge bakanlara altı ay süre verdiğini aktaran parti kurmayları, ''Genel Başkanımız en geç Nisan 2025’e kadar kendi alanlarımızla ilgili çalışmaları bitirmemizi istiyor'' dedi. Bu kapsamda, gölge bakanların kendi alanlarında çalıştaylar düzenleyerek parti programlarını oluşturması kararlaştırıldı.

GÖLGE BAKANLAR İL GEZİLERİ YAPACAK

Gölge bakanlar ayrıca il gezileri yaparak örgütün de program oluşturma sürecine aktif katılımını amaçlıyor. Bu kapsamda CHP Gölge Sağlık Bakanlığı, 30 Eylül’de ''Birinci Basamak ve Koruyucu Sağlık Hizmetleri Çalıştayı”nı düzenleyecek. Ardından Milli Eğitim ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik alanlarında da çalıştaylar düzenlenmesi bekleniyor.

"TEMATİK MİTİNGLERE YOĞUNLAŞILACAK"

31 Mart yerel seçimlerinden sonra CHP, farklı illerde birçok alanda tematik miting düzenleyerek sesini duyuramayan kesimlerin sesini dile getirmişti. Parti programı hazırlıkları devam ederken mitinglerin sürüp sürmeyeceği sorusunu da yanıtlayan kurmaylar, “Tematik mitinglerden ziyade daha geniş kesimleri kucaklayacak çalışmalara odaklanılacak. Parti programına yoğunlaşılacak” ifadelerini kullandı.

ERKEN SEÇİM GÜNDEMDE

CHP Lideri Özel’in Kasım 2025 erken seçim çağrısının ardından çalışmalarına başlayan CHP kurmayları, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in “Erken seçim bizim gündemimizde yok” ifadelerini ise erken seçimin halkın gündeminde olduğunu söyleyerek eleştirdi. Kurmaylar, 2025 Kasım’dan sonra Meclis’in erken seçim kararı almasına destek vermeyeceklerini de ifade ediyorlar.

ETİKETLER
#chp #özgür özel