Politika
14 Haz 2024 09:01 Son Güncelleme: 14 Haz 2024 09:16

Özgür Özel bu ihaleye çok kızacak! Vatandaşa plastik, protokole Hilton sandalye!

CHP’li Çankaya Belediyesi önceki gün sahne kurulumu ve seyirci oturumu ihalesinin duyurusunu yaptı. Ağızları açık bırakan o şartnameye ’Şatafattan kaçının’ diyen Özgür Özel’in göstereceği tepki merak ediliyor. Vatandaşa 10 bin plastik sandalye, protokole 4 bin kırmızı ve beyaz renkli Hilton sandalye... Protokol sıcağı ve güneş geçirmeyen çadırların altında etkinlikleri izlerken, vatandaşın kafasına güneş geçecek.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, Çankaya Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, önceki gün ‘2024 Yılı Sahne (ses, Işık, Görüntü Ekipmanları Ve Sistemleri) Sahne Arkası ve Seyirci Düzeni Kurulumu’ ihalesinin duyurusunu yaptı. İhale teknik şartnamesinde satın alınacak hizmetler ‘Şatafattan kaçının’ açıklaması yapan Genel Başkan Özgür Özel’i kızdıracak gibi...

CHP'li Çankaya Belediyesi’nin sahne arkasında kuracağı düzende adeta protokol için panayır alanı yaratacak. Vatandaşa sadece eğilip bükülmeyen plastik sandalye istenirken, protokole güneş geçirmeyen çadırlar, konser izlerken sırtları rahat etsin diye süngerli sandalyeler, sehpa ve halılar istendi.

10 BİN PLASTİK SANDALYE 4 BİN HİLTON SANDALYE

Çankaya Belediyesi’nin 12 Temmuz 2024 tarihinde yapacağı ihale kapsamında satın alacağı hizmetler şöyle; 10 bin adet seyirci sandalyesi (plastik) , 2 bin adet beyaz renk protokol sandalyesi (Hilton), 2 bin adet kırmızı renk protokol sandalyesi ((Hilton,), 100 adet 5x5 metre protokol çadırı, 10 adet 20 x 40 metre protokol çadırı, 100 adet protokol sehpası, 30 adet protokol halısı ve 10 adet motorlu mobil karavan. Satın alınacak hizmetlerin detayları ise çok tartışılacak gibi. MedyaRadar’ın ele geçirdiği şartnamede satın alınacak hizmetlerin özellikleri şöyle tarif edildi:

PROTOKOL SEHPASI: Boyu 120 santim yüksekliği 40 santim eni 70 santim olacaktır. 25mm suntalam, MDF boyalı ayak olacaktır. Şekli dikdörtgen olacaktır.

PROTOKOL ÇADIRI 5X5 METRE: Çadır boyutu 5x5 metre yan yüksekliği 3 metre, malzeme yüksek güçlendirilmiş alüminyum yapılı olmalıdır. Eklemler sıcak daldırma galvanizli çelik olmalıdır. Kumaş; çift kaplı PVC, su geçirmez, güneşe dayanıklı, anti-küf, yanları PVC duvar olmalıdır.

PROTOKOL ÇADIRI 20 X 40 METRE: Yazın sıcak havalarda gölgelik kışın ise yağmur ve kardan koruma özelliğinde, yan yüksekliği 8.00m, ön yüksekliği 4.40m, arka yüksekliği 3.00m, modül aralığı 8.00m ve malzeme yüksek güçlendirilmiş alüminyum yapılı olmalıdır. Eklemler sıcak daldırma galvanizli çelik olmalıdır. Üst branda 1100 Denye kalitede polyester ve su geçirmez brandadan olacaktır. Her ayak arası 2 metre olacaktır.

PROTOKOL SANDALYESİ (HİLTON BEYAZ): Açık ve kapalı alanlarda düzenlenecek etkinliklerde, standartlara uygun, kaliteli Malzemelerden üretilmiş, üzeri kumaş kaplı, demir aksamlı olacaktır. Azami 120 kg taşıyabilme özellikli ve kolçaksız temin edilecektir. 62cmx47cmx94h ölçülerinde olacaktır. Metal aksamı boyalı alüminyum malzemeden üretilmiş olacaktır. Koltuk oturum ve sırt bölümünde poliüretan sünger kullanılmış olacaktır

PROTOKOL SANDALYESİ (HİLTON KIRMIZI): Açık ve kapalı alanlarda düzenlenecek etkinliklerde, standartlara uygun, kaliteli Malzemelerden üretilmiş, üzeri kumaş kaplı, demir aksamlı olacaktır. azami 120 kg taşıyabilme özellikli ve kolçaksız temin edilecektir. - Metal aksamı boyalı alüminyum malzemeden üretilmiş olacaktır. Koltuk oturum ve sırt bölümünde poliüretan sünger kullanılmış olacaktır.

PLASTİK SEYİRCİ SANDALYESİ: Yüklenici, alanın ve etkinliğin özelliğine göre standartlara uygun, kaliteli malzemeden üretilmiş, azami 120 kg taşlayabilme özelliğine haiz olacaktır.Ürün plastik olacak ve hiçbir metal aksam içermeyecektir. Malzeme kalın, sağlam olacaktır. Ürünün ayakları sağlam olacak ve oturulduğundan eğilme esneme olmayacaktır. Sandalye ölçüleri standart olacaktır.

PROTOKOL HALISI: 100 Metre boyutunda, altı keçeli, özel örmeli olacaktır. % 100 Polyamid, Kaymaz Jel Tabanlı olacaktır. İplik Yüksekliği: 5 mm, aşınmaya dayanıklı, sert zeminlere uygun olacaktır. Deseni modern tarzda ve net olarak seçilebilen kenarları su yollu (bordürlü) olacaktır. Uçları saçaklı olmayacaktır. Desene ve modele uygun olacak şekilde overlok yapılacaktır. Rengi İdare tarafından belirlenecektir.