Politika
09 Eki 2024 13:08 Son Güncelleme: 09 Eki 2024 13:10

Özgür Özel ‘ayakta karşılama’ sessizliğini bozdu! ‘Anayasa yapmak üzere kalkmadık…’

CHP lideri Özgür Özel, Meclis'in yeni yasama yılı açılışında partisinin milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta karşılamasıyla ilgili konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Özgür Özel'e, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 28. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Töreni'nde partisinin milletvekillerinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ayakta karşılaması soruldu.

"Erdoğan'ın şahsına değil, makamına saygımızdan ayağa kalktık." diyen Özel, "Ne Erdoğan ile anayasa yapmaya ne de uzlaşmaya niyetimiz var." ifadesini kullandı.

Amacının CHP seçmenini üzmek olmadığını belirten Özgür Özel, "Bundan kırılmış kim varsa hakkını helal etsin. Bedeli ben ödeyeceğim, hesabı ben vereceğim." diye konuştu.

"ANAYASA, KOALİSYON YAPMAK ÜZERE AYAĞA KALKMADIK"

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"CHP seçmenini üzme peşinde değiliz. Biz anayasa yapmak, koalisyon yapmak üzere ayağa kalkmadık. Erdoğan ile mücadele ediyoruz. En çok oyu alarak cumhurbaşkanı seçilen kişinin seçmenlerine hürmeten ayağa kalktık. Biz bu iktidarı değiştirmek istiyoruz.

"BEDELİ BEN ÖDEYECEĞİM"

Erdoğan'ın şahsına değil, makamına saygımızdan kalktık. Biz kimsenin yaptığını unutmuyoruz. Ne Erdoğan ile anayasa yapmaya ne de uzlaşmaya niyetimiz var. Alkış yapmamışız bir şey yapmamışız ne kaybediyoruz? Kaybediyorsak ben kaybediyorum. Bedeli ben ödeyeceğim, hesabı ben vereceğim. Bundan kırılmış kim varsa hakkını helal etsin."