Osmanlı ordusunun fedaileri Deliler beyazperdede - Sayfa 5

“İzleyiciler alışık olmadığı bir Erkan Petekkaya görecek” İzleyicilerin, alışık olmadığı bir Erkan Petekkaya göreceğini vurgulayan Uçan, şunları söyledi: “Erkan ağabey, müthiş bir karakter ortaya çıkardı ve izleyiciler alışık olmadığı bir Erkan Petekkaya görecek. Bu işe gerçekten ruhunu koydu, ona da çok teşekkür ediyorum. Vlad’ın o dönem çizilmiş yağlı boya tabloları var. Kostüm ve tipoloji anlamıyla çok güzel bir postür ayarladık. Tam bir Vlad vardı.”

510
Osmanlı ordusunun fedaileri Deliler beyazperdede - Sayfa 6

Deliler’den Aşgar’ı canlandıran İsmail Filiz, filmde kullanılan kostümler için hiçbir canlıya zarar verilmediğini belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Her insan projeye başlarken büyük bir heyecanla başlıyor. Proje size ilk aktarıldığında inanıyorsunuz ve onun peşinden koşmaya başlıyorsunuz. Ancak bazen aksaklıklar oluyor tabii ve içinizden bir şeylerin koptuğunu hissediyorsunuz. Cem bu konuda çok heyecanlı, çünkü 8 yıllık emeği var ve hayalini gerçekleştiriyor. Bana ilk anlattığında aynen bu şekilde heyecanlıydı, hala da aynı heyecanı görüyoruz. Aynı heyecanı biz de yaşıyoruz. Her sahneyi heyecanlı çekiyoruz. Kostümlerimiz inanılmaz iyi, mekânlarımız muhteşem. Burası Hıristiyanlığı yayan 4 papazdan birinin bulunduğu mekân. Bu bölgede yaklaşık 800 kilise var. Özellikle belirtmek isterim, hiçbir canlıya zarar vermedik. Üstümüzdeki kürk gerçek değil. Bu arada 2018 yılının en pahalı bütçeli filmlerinden biri bu. Bu iş karşılığını gerçekten bulacak.

610
Osmanlı ordusunun fedaileri Deliler beyazperdede - Sayfa 7

Kostüm kumaşları Game Of Thrones'la aynı Cem Uçan tekrar söz alarak, filmin kostüm kumaşlarını Game of Thrones’unkilerle aynı yerde ürettirdiklerini açıklayarak, şöyle konuştu: “Game of Thrones bütün kostüm kumaşlarını Denizli’de ürettiriyor. Biz de aynı fabrikada ürettirdik köstüm kumaşlarımızı. Vikings ve Game of Thrones kalibresindeki filmlerin teçhizat ve teknolojisiyle çekimlerimizi gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de pek fazla kullanılmayan ‘cooke lens’ ile çekim yapıyoruz. Color seyircinin alışık olmadığı bir color olacak. Türkiye ile aynı anda tüm Avrupa’da vizyona gireceğiz. Bir aktör olmanın dışında bu film ‘En İyi Görüntü Yönetmeni’ ve ‘En İyi Yönetmen’ ödüllerini almalı. Gerçekten müthiş görüntüler var.”

710
Osmanlı ordusunun fedaileri Deliler beyazperdede - Sayfa 8

Filmin bütçesi konusunda kimseden destek almadıklarını da vurgulayan Uçan, “Kendi bütçemizi kendimiz ayarladık. ‘Ben müthiş bir şey yapacağım, bana yardım eder misiniz’ demeyi sevmiyorum. Bize biri yardım edecekse önce yaptığımız işi onlara gösterelim. Takdir ederlerse, başımız gözümüz üstüne. Bu filmin dizi versiyonuyla alakalı uzun süredir kafamda bir fikir var. Senaristlerimiz çalışmalara başladı. İlk 5 bölüm yazsınlar, çok içimize sinerse dizisini de çekeriz. Ancak 160 dakikalarda değil, daha insani saatlerde, 60-70 dakika müthiş bir şey izlettireceğimiz bir diziyi, anlaşacağımız yayıncı kuruluşa kabul ettirebilirsek yapmak isteriz.”

810