Medya
04 Kas 2010 08:06 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:46

ORAY EĞİN HANGİ LİBERAL YAZARLARI YERDEN YERE VURDU?

"Ne garip değil mi bu Türk liberallerinin PKK'ya inanmaları, PKK'ya kaynağı belirsiz bir güven duymaları."

Kim takar Türk liberallerini

Metin üzerinde çalışalım ve büyük Ortadoğu uzmanımız Cengiz Çandar’ın Radikal’deki şu satırlarına bakalım:

’Taksim’deki terör saldırısını öğrendiğim anda, ’PKK ile ilişkilendirileceğini’, çatışmacı dil ve ’savaş ortamı’nın bundan besleneceğini aklıma getirmiştim. ’İmralı trafiği’nin içeriğini bir nebze bilen ve Murat Karayılan’ın Ertuğrul Mavioğlu’na yaptığı ve Radikal’de yayımlanan açıklamaları doğru okuyan ve yorumlayanlar açısından söz konusu terör eyleminin PKK tarafından yapılmasının bir mantığı olamazdı.’

Vay be...
Uzman diye baş tacı ettiğimiz, kanal kanal dolaşıp duran ve görüşlerine çok kıymetli muamelesi yapılan Cengiz Çandar’a bakın.
Bu iddialı analizinin üzerinden daha 24 saat geçmeden, yazının yayımlandığı 2 Kasım akşamı saldırganın kimliği belirlendi. Ve 2004 yılında PKK’ya katılan, üç ay önce Habur’dan Türkiye’ye giren Vedat Acar olduğu ortaya çıktı.

Hatırlarsanız, Cengiz Çandar’ın ideolojik ’ruh ikizi’ Hasan Cemal de 2009 yılında Tokat’ta öldürülen askerlerimizin sorumlusunun PKK olamayacağını söylemişti! Hasan Cemal de malum ’Kürtler’ kitabını yazdığından beri konunun uzmanı.

Ne garip değil mi bu Türk liberallerinin PKK’ya inanmaları, PKK’ya kaynağı belirsiz bir güven duymaları.

Üstelik ikisinin de tek dayanağı röportajlar... Hasan Cemal, bizzat Karayılan’la röportaj yapmıştı. Cengiz Çandar da yine bir röportajı kaynak gösteriyor...

Bu kadar sığ, bu kadar basit işliyor mantıkları demek ki. Galiba ikisi de derinlemesine okuma yapamıyor, derslerini çalışmıyor ve ’uzman’ kesildikleri konularda bile böyle çuvallıyor.
PKK konusunda böyle yanıldılar da, ABD’deki siyaset konusunda haklı mı çıktılar sanki? Hayır, önceki günkü ara seçim sonuçlarına baktığımızda Türk liberallerinin Obama sevgisinin bir kez daha duvara tosladığını anlamak mümkün.

’Amerika’da değişim ve ’devrim’ heyecanı kapıyı çaldı... Obama’yla daha iyi bir gelecek umudu...’ cümlesini yazan kişi Hasan Cemal!
Amerikan halkına devrim de değişim de getiremediği için ara seçimde yenilgiye uğrayan da Barack Obama!
Geçenlerde verdiği söyleşide Mehmet Barlas siyaset ve toplum üzerine tahminleri tutmayan, yorumları yanlış çıkan gazetecilerin tasfiye edilmesi gerektiğini ima ediyordu.
Acaba bu tasfiye yıllardır yanılan ve yanıltan ’yol arkadaşlarını’ da kapsıyor mu?

Pek umudum yok doğrusu. Zira Barlas’ın Otağtepe’den komşusu Birand 1991 yılında ’Kesin olarak söylüyorum, Irak Savaşı çıkmayacak’ demişti ekrana çıkıp. Savaştan bir gün önce!
Yazık değil mi Türkiye’ye; bunca fikir kirliliği ve akıl tutulması fazla değil mi hepimize...
Her şeyi geçtim, tasfiyeyi falan... Sadece hala bu adamlara neden bu kadar değer veriliyor onu anlamıyorum. Yazdıkları ortada işte.

Oray EĞİN / AKŞAM