Gündem
22 Ağu 2024 08:44 Son Güncelleme: 22 Ağu 2024 08:52

Önce dağıtıp sonra sözleşme yaptı! Başkanın 13 milyonluk seçim promosyonu!

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, yerel seçimlerden dört gün önce yapılan ihale kapsamında toplamda 51 bin adet duvar saati, powerbank ve suluk dağıttı. Promosyonların üzerine Başkan Özdemir'in adı ve belediye logosu konuldu. Kamunun parasıyla seçimlerde reklamını yapan Özdemir'in promosyonlara verdiği para 13 milyon lira oldu. 26 Mart'ta yapılan ihalenin sözleşmesi 12 Ağustos 2024 tarihinde yapıldı. Yani belediye önce dağıtıp sonra ise sözleşme yapmış.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, AKP’li Bağcılar Belediyesi, 31 Mart yerel seçimlerden dört gün önce, 26 Mart 2024 tarihinde ‘4 Kalem Promosyon Malzemesi Alım İşi’ başlığıyla bir ihale düzenledi. 17 bin adet duvar saati, 17 bin adet powerbank, 17 bin adet suluk ve 5 bin adet Türk bayrağı rozetinin satın alınacağı ihalenin yaklaşık maliyeti 16 milyon 650 bin TL olarak belirlendi. İki şirketin katıldığı ihaleyi Mehmet Sıddık Güçlü kazandı. Güçlü’nün verdiği teklif ise 13 milyon 884 bin TL oldu.

PROMOSYONLAR ÖNCE DAĞITILDI!

26 Mart tarihinde yapılan ihalenin sözleşmesinin beş ay sonra yapılması dikkatlerden kaçmadı. Yerel seçimlerden dört gün önce yapılan promosyon ihalesinin sözleşme tarihi ise 12 Ağustos 2024 oldu. Bağcılar Belediyesi ile Mehmet Sadık Güçlü arasında yapılan sözleşmede ürünlerin tamamının teslim edileceği tarih de yine 12 Ağustos 2024 tarihi oldu. Sözleşmenin yapıldığı tarihte ürünlerin tamamının teslim edilme taahhüdü hayatın olağan akışına aykırı bulundu. Belediyenin yerel seçimlerden önce dağıttığı promosyonların sözleşmesini Ağustos ayında yapması çok konuşulacağa benziyor.

PROMOSYONLARA BAŞKANIN ADI VE BELEDİYE LOGOSU!

MedyaRadar’ın ulaştığı şartnamedeki ilginçlikler bununla sınırlı değil. Sözleşmede aynı gün teslim edilme şartı konulan ürünlerin şartnamede teslim edilme süresi 15 gün olarak belirlenmiş. 17 bin adet suluk üzerine yapılacak baskı için ‘’ Ürün üzerine idarenin belirleyeceği ve tasarımını onaylayacağı logo, amblem yazı/lar çevresel baskı olarak basılacaktır’’ ifadelerine yer verildi. 17 bin adet powerbank için ‘’ Ürün üzerine idarenin belirleyeceği ve tasarımını onaylayacağı logo, amblem ve/veya yazıdan oluşacak UV Led Dijital baskı yapılacaktır’’ denilirken, 17 bin adet duvar saatlerinin üzerine yapılacak baskı için ise ‘’ Saat kadranı üzerine idarenin belirleyeceği ve tasarımını onaylayacağı logo, amblem veya yazıdan oluşacak çoklu renk UV Led Dijital baskı yapılacaktır’’ ifadelerine yer verildi. Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir'in adının basılı olduğu saatın numune olarak ihale teknik şartnamesine konuldu.

TASARRUF UMRUNDA DEĞİL!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından hazırlanan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan tasarruf genelgesinde zorunlu olmadığı halde belediyeye mobilya alımı bile yasaklanırken, Bağcılar Belediyesi’nin 13 milyon 884 bin TL’lik promosyon malzemesi alması çok konuşulacağa benziyor.