Gündem
29 Ağu 2024 09:17 Son Güncelleme: 29 Ağu 2024 09:58

Olaylı sitede şimdi de taciz iddiası! Eski yöneticilere uzaklaştırma kararı!

230 dairenin 800 kişiye satıldığı Esenyurt Fly Butik Rezidansta sular durulmuyor. Bir site çalışanı, eski yöneticilerden Vedat O. ile Mustafa Z.’in sitedeki yabancı kadınların bir kısmını taciz ettiğini, bir kadına da şiddet uyguladıkları gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Savcılık sonrası emniyete yapılan şikayetten sonra iki isme de uzaklaştırma kararı verildi.

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre, İstanbul’un Esenyurt’ta bulunan Fly Butik Rezidans projesinde yer alan siteye baskı ve tehditle yerleşen suç örgütü üyelerine geçtiğimiz yıl operasyon düzenlenmişti. Aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu 26 kişinin tutuklandığı operasyondan sonra site yönetimi Uçarlar Yapı’ya teslim edilse de olaylar bir türlü bitmedi. Uçarlar Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Metin Uçar, ağırlıklı olarak yabancı uyruklu vatandaşların oturduğu rezidansta ilk iş olarak bir site yönetimi oluşturdu. Site yönetimine aldığı Vedat O.’ın site sakini kadınları taciz ve darp ettiği iddia edildi. MedyaRadar, bir çalışanın karakolda verdiği ifadeye ulaştı.

KADINLARA TACİZ, DARP VE TEHDİT!

Fly Butik Rezidansta danışman olarak görev yapan Gülenda Y., ‘’Sitede bulunan kadınlar yanıma gelerek Vedat O. ile Mustafa Z.’in kendilerinin özel bölgelerine dokunduğunu ve kendilerini taciz ettiğini söylediler. Bu taciz olayını bana ağlayarak anlattılar. Bir kadının eşarbını tutarak ‘Bunu açarsan daha güzel olursun’ demişler. Kadınların bu olayları bana anlattığını öğrenen Vedat O. İle Mustafa Z., daha sonra da beni tehdit etmeye başladı. Bir ekip arkadaşıma ‘Gülenda nerede, onu öldüreceğiz’ demişler. Yine aynı sitede bir kadını da dövdüklerini öğrendim. Borç verdikleri bir kadının parayı geri ödemediği için onu dövdüler. Tüm delilleri savcılık makamına sundum. Bu şahıslara uzaklaştırma kararı verilmesini talep ediyorum’’ dedi. Bu ifadenin ardından FLY Butik’te site yönetiminden azledilen iki isme uzaklaştırma kararı verildi.

HAKİM KARARIYLA UZAKLAŞTIRILDI

Olayların eksik olmadığı Fly Butik Rezidans site yöneticisi Metin Uçar, ‘’Bir site sakinimizi engelli çocuğunun önünde dövdüler. Hakaretler, küfürler havada uçuştu. Anahtarları site yönetiminde olan bazı yabancı site sakinlerinin evlerinde hırsızlıklar yapıldığını tespit ettik. Bu eşyaların da Vedat O. tarafından daireden çıkarıldığını tespit ettik. Sadece bu değil. Bazı kadın çalışanlarımız taciz edildi. Biz bu şahsın, şu anda cezaevinde bulunan çeteyle bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Yönetim kararıyla arkadaşı yönetimden azlettik. Gelip burada olay çıkardı. Kendisinden şikayetçi olduk. Ancak tüm bunlara rağmen rahat durmaya yok Kendisinin siteye yaklaşması yasak. Mahkemeden karar var. Benim dolandırıcılık suçlamasından ceza aldığımı ortalığa yaydılar. Oysa benimle ilgili yapılan suçlamadan ‘Kovuşturmaya Yer Yok’ kararı çıktı. Bu arkadaşlara polis tarafından uzaklaştırma kararı çıktı’ dedi.

DURUŞMASI BEŞ GÜN SÜRDÜ!

Fly Butik sitesinde, yüzlerce hayali satış yaparak 600 milyon lira toplamakla suçlanan şebekeye yönelik açılan davada ilk duruşma 5 gün sürdü. 85 sanıklı dosyada sanık savunmaları ve şikâyetçi ifadeleri sonrası karar açıklandı. Duruşma savcısı 26 tutuklu sanıktan 18’i için tahliye kararı verdi. Yargılamayı yapan Bakırköy 16. Ağır Ceza Mahkemesi, 26 tutuklu sanıktan 22’si için tahliye kararı verdi. Mahkeme, Nihat Akyüz, Çetin Başkan Şimşek, Abdülsemet Kızılağaç ve Erkan Kaan’ın ise tutukluluğunun devamına karar verdi. Anılan kişilerden Çetin Başkan Şimşek, siteye çöken şebekenin lideri olmakla suçlanıyor.