13 Oca 2009 11:07 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:28

OLAYLAR POLAT'IN ALEYHİNE DÖNEBİLİR!..CAN ATAKLI'DAN VADİ KEHANETİ!..

Vatan yazarı Can Ataklı, Kurtlar Vadisi Pusu'nun yeni bölümünün Ergenekon operasyonuyla örtüştüğünü öne sürdü.



Ergenekon olayının tamamen iktidarın güdümünde yürütüldüğünün kanıtlarından biri de televizyonda izlenme rekoru kıran Kurtlar Vadisi adlı dizinin senaryosu. Şimdilik "maddi" nedenlerle yayınlanmayan ve artık atv'de devam edeceği belirtilen Kurtlar Vadisi'nin "ikinci bölüm" senaryosu ile bugün sürdürülen Ergenekon soruşturmasının ayrıntıları neredeyse bire bir tutuyor.

Bunun da ötesinde Kurtlar Vadisi'nin senaryosu her nasılsa operasyonların önünde. Yani yayınlandığı sürede Kurtlar Vadisi'nde ne oluyorsa bir hafta on gün içinde bunun gerçekleştiğini görüyorduk.

OLAYLAR POLAT'IN DA ALEYHİNE DÖNEBİLİR
Ancak şimdi Kurtlar Vadisi yeni kanalında zora girecek herhalde. Çünkü olay giderek bu dizinin kahramanının da aleyhine dönme trendinde.

Şöyle anlatayım: Kurtlar Vadisi dizisinin ilk dönemi Susurluk olayını anlatıyordu. Dizide Susurluk olayının isimleri kahramanlaştırılmıştı.

Ana kahraman Polat Alemdar aslında Abdullah Çatlı idi. Dizinin ilerleyen bölümlerinde Polat Alemdar'ın aslında bir mafya lideri olmadığını, devlet adına çalıştığını, temel amacın Türkiye'nin kanını emen, iş adamı kılığındaki gerçek mafyanın kökünü kazımak olduğunu anladık!

Kısacası Susurluk adı verilen devlet içi çeteleşme bu dizide "ulvi bir vatan görevinin yerine getirilmesi" olarak anlatılmıştı. Anadolu kentlerinin vatansever gençleri, ağır abi olmaya özenen büyük kentlerin varoş gençleri, yaptıklarını gerçekten memleket aşkı olarak gören askerler, polisler ile "önemli olan adaleti sağlamak" diyen pek çok vatandaş bu diziyi büyük keyifle izledi.

SENARYO DEĞİŞEN İKTİDARA UYDURULDU
Dizi galiba 100 bölümde mafyanın çökertilmesi, yargının da mafyavari örgütlenen ama devlet için savaşan kahramanları beraat ettirmesiyle sona erdi. O mahkeme sahnesi de evlere şenlikti. Yargıçlar her şeyin suç olduğunu söylüyordu ama kahramanlar beraat etti.

Diziyi yapanlar gördükleri ilgiden ve kazandıkları milyonlarca dolardan pek mutlu olduklarından devam kararı aldılar. Ama bu sırada iktidar çoktan değişmiş ve "yeni dönem" başlamıştı. Bu duruma senaryonun da buna uydurulması gerekiyordu.

Dizi yine Susurluk'un en önemli kahramanının bu kez "aslında henüz bitirilmemiş olan" derin çetelerle mücadelesi olarak başladı. Fena da gitmiyordu ki Ergenekon olayı patlatıldı. İşte o andan itibaren dizinin senaryosu da buna uygun hale getirilmeye başlandı.

Susurluk'un kahramanı yine devlet için çalışıyordu ama, aynı olayın diğer kahramanları "çıkarcı, hain, para gözlüsü, PKK ile iş birliği yapan, dinci örgütleri sevk ve idare eden" kişiler olarak gösterilmeye başlandı.

Bir önceki bölümde göklere çıkarılanlar bu kez yerin dibine batırılıyordu. Susurluk'a hiç bulaşılmıyordu. Ama şimdi durum biraz değişti. Ergenekon olayı Susurluk'a çevrilmeye başlandı. Şimdi bu durumda Kurtlar Vadisi'nin ne yapacağını merakla bekliyorum.

Dizinin ana kahramanı olan Abdullah Çatlı bu senaryoda acaba nereye oturtulacak?

Sonuç olarak söylemek istediğim şu: "Devlet adına, vatan millet uğruna yasaların ve hukukun dışına çıkılmasının iyisi kötüsü olmaz. Siyasi fayda umarak yasa ve hukuk dışına çıkmaktan medet umanların ve bunu kahramanlık gibi göstermeye çalışanların bir gün ayakları birbirine dolanır. Ergenekon'da geldiğimiz nokta budur."