Ocak ayı için tahminler değişti! İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar… - Sayfa 4

Ülkemizde daha dengeli, daha kapsayıcı ve sürdürülebilir yüksek büyüme ile kalıcı refah artışını hedefliyoruz. Çalışanlarımızı ve emeklilerimizi enflasyona ezdirmedik ve bundan sonra da ezdirmeyeceğiz."

423
Ocak ayı için tahminler değişti! İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar… - Sayfa 5

Sabah gazetesinin haberine göre, asgari ücret, emekli ve memur maaşları düzenlemesiyle milyonların alım gücü artacak. Sıkı para politikası ve koordineli maliye politikalarıyla enflasyonun beli kırılacak ve artan alım gücü korunacak. Sürdürülebilir ekonomik büyüme için ihracat teşvik mekanizmalarının güçlendirilerek Türkiye'nin pazar payı genişleyecek

523
Ocak ayı için tahminler değişti! İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar… - Sayfa 6

Merkez Bankası'nın merakla beklenen Ekim ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. Ekonomistlerin 2023 yılı enflasyon tahmini yüzde 68,01 olarak revize edildi. Buna göre Tüketici Fiyat Endeksi'nin 1895,91 seviyesine yükselmesi bekleniyor.

623
Ocak ayı için tahminler değişti! İşte meslek meslek yeni zamlı maaşlar… - Sayfa 7

6 aylık enflasyon rakamının ise yüzde 40,27 olacağı hesaplandı. 6 aylık enflasyon rakamı SSK ve Bağ-Kur emeklileri için refah payı hariç Ocak zammı olarak beklentilere girmiş olurken, memurlar 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 15 toplu sözleşme zammı alacak.

723