Röportaj
22 Mar 2010 13:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:10

NTV SPOR GÜZELİNİN EN BÜYÜK DERDİ NE? SPOR SPİKERLİĞİNİ NE ZAMAN BIRAKACAK?

10 yıldır spor camiasının içinde olan, maçları takip edip yorumlar yapan Burcu Esmersoy, ekranın acımasız olduğunu söylüyor.

Televizyonun en ufak çizgiyi bile belli ettiğini söyleyen genç sunucu, "Hele şimdi yeni geniş ekranlarda insanlar, benim bu halime bile 'Kilo almış' diyor. Selülit denen şey ne yazık ki bende de var. O yüzden yeni yöntemlerin peşimdeyim" diyor.
O 10 yıldır spor camiasının içinde... Maçları takip ediyor, yorumlar yapıyor, bilirkişi olarak fikri soruluyor. Çoğu kadının uzak durduğu futbolu büyük bir zevkle, heyecanla takip eden Burcu Esmersoy, erkek egemen bir dünyada kadın olmanın zorluklarını anlattı.

SPOR SPİKERLİĞİ: Bence erkeklerin yüzde 70'i bu işi iyi biliyor. Yüzde 30'u da "Kadınlar anlamaz" kontenjanından olduklarından beni beğenmiyor. Bana arkadaş ortamlarında bile "Kusura bakma ama ben spor haberlerini kadından almayı sevmiyorum" diyenler oldu. Özellikle bana değil, spor haberlerini sunan herhangi bir kadına karşı bu tavır. Ama zamanla alışacaklardır.

SEVGİLİMLE MAÇ İZLİYORUZ: Bütün erkekler gibi sporu seviyor diyelim. Normalde erkekler TV'de zap yaparken, yanlarındaki kadın sıkılır diye spor kanalında duramazlar. Bizde öyle bir sıkıntı yaşanmıyor. Oturup birlikte maç izleyebiliyoruz, üstelik bundan ikimiz de keyif alıyoruz.

SELÜLİT DERDİM VAR: Ben sürekliliğim için kendime bakmak zorundayım. Gerçekten ekran çok acımasız. En ufak çizgiyi belli ediyor. Hele şimdi yeni geniş ekranlarda insanlar, benim bu halime bile "Kilo almış" diyorlar. O yüzden daha da zayıf olmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi. Spor yapmayı, kendime vakit ayırmayı seviyorum. şimdi bir de yeni bir yöntem keşfettim. Haftada 3 gün onu uyguluyorum. Endermolab denilen bir masaj yöntemi. Selülit denen şey bende de var ve bununla savaşmak istiyorum. Bu yöntemin faydasını da görüyorum.

BENİ KİBİRLİ SANIYORLAR: İnsanlar nedense benim kibirli olduğumu düşünüyor. Fark ettim ki, beni sonuçta ekrandan tanıyorlar. Ekrandan tanıdıkları kadın da biraz kendine güvenen biri. Ama ekranda olan birinin kendine güvenen biri olması lazım. Onu kibirle karıştırmamalı.

KİM GÜZELDİR: Ben erkeklerin Scarlett Johansson'a baktığı gibi bakamıyorum. Erkekler "Dudaklar muhteşem, yuvarlak bir kalça, göğüsler muhteşem" diye bakıyor. Benim güzellik anlayışım Gisele Bündchen. Biraz daha erkeksi. Daha uzun bir burun. Uzun saçlar, uzun vücut, uzun bacaklar. Böyle dediğim için erkeklerin kalbini kırdım, Scarlett Johansson'ın da kalbini kırdım! Ondan da çok özür dilerim! "Balıketi kimi beğeniyorsun" dersen, "Eva Mendes" derim.

BENİM ÖLMEMİ BEKLEMEMELİ: Ekranda 10 yıl daha... Ama yeni gelen insanlara da yer açmalı. İlla benim ölmemi beklememek lazım. (...)Zamanı gelince "Yaz Gecesi şovu" gibi daha eğlenceye yönelik, keyifli sohbetlerin olduğu programlar yapmayı tercih edeceğim galiba.

Pınar Yılmazer/Hürriyet

ETİKETLER
#burcu esmersoy