Medya
29 Kas 2010 17:49 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:50

"NTV RIDVAN DİLMEN'İ DİNLENDİRMEYİ DÜŞÜNMÜYOR MU?"

"Hakkında 68 yıl hapis cezası istenen Rıdvan Dilmen için "Yüzde 100 Adalet'i yabana atmamak gerek!"

YÜZDE 100 FUTBOL YÜZDE 100 ADALET

Kartal Cumhuriyet Başsavcısı Cengiz Cem Karakaşlı’nın, futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen’in de aralarında bulunduğu 35 sanık hakkında hazırladığı iddianame medyaya yansıdığı gün baktım ‘Şeytan’ ekranda. Dilmen’le Güntekin Onay, ‘% Yüz Futbol’da haftanın maçlarını yorumluyor.

Rıdvan’ı görür görmez savcının, ‘Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak’ suçundan istediği 68 yıl hapis cezası geldi aklıma. Davanın nasıl sonuçlanacağını zaman gösterecek. Ancak, hakkında 68 yıl hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanan ve bunun da medyaya yansıdığı dönemde, Rıdvan Dilmen’in yorumlarını dinlemek gelmedi içimden.
Bu ülkede valiler, haklarında böylesine ağır hapis cezası öngören davalar açıldığında ‘merkeze’, kamu görevlileri ‘açığa’ alınıyorsa, NTV yönetiminin de Rıdvan Dilmen’i biraz dinlendirmesi gerekmez mi?

NTV yönetimi, ‘% 100 Futbol’un yorumcusu Dilmen’in suçsuzluğuna inanıyor ve ‘masumiyet karinesi’ne saygı adına böyle bir tercihte bulunuyor olabilir. Ama '% Yüz Adalet’i de yabana atmamak gerekir.

Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET