NTV MOSKOVA MUHABİRLİĞİNDEN AYRILAN HAKAN AKSAY HANGİ GAZETEYE KÖŞE YAZARI OLDU?
Hakan Aksay 20 yılın ardından döndüğü Türkiye'de hangi gazetenin köşe yazarı oldu?
Uzun yıllar Rusya’da yaşadıktan sonra geçen yılın sonlarında Türkiye’ye dönen Hakan Aksay, bugünden itibaren Bugün gazetesinde köşe yazarlığına başladı.
Moskova’da 20 yıl içinde pek çok gazete ve televizyonun temsilciliğini yapan, en son NTV Moskova muhabiri olan Aksay, birkaç ay önce Bahçeşehir Üniversitesi Rusya Araştırma Merkezi’ni kurdu.
Hakan Aksay, Birgün gazetesiyle çarşamba ve cumartesileri Acaba adı altında yaklaşık yarım sayfa boyutlu ve çok parçalı bir köşe yazmak için anlaştı.
Bugünkü ilk köşesinde iç ve dış politika üzerine çeşitli yorumlar yayımlayan Aksay’ın yazılarından biri “Ertuğrul Özkök etkinlikleri önerisi” başlığını taşıyor. Yazıda şöyle deniyor:
Ertuğrul Özkök etkinlikleri önerisi
Ertuğrul Özkök’ün Hürriyet’in başından ayrılmasının üzerinden altı ay geçti. Bu ayrılmanın neden ve nasıl olduğunu bilmiyoruz. Bildiğimiz, son altı ay içinde Özkök’ün büyük bir “şahlanış” içinde olduğu.
Yazıları ön sayfadaki “kibrit kutusu kadar” yerden durmadan anonslanıyor. Kendisi televizyon televizyon geziyor. Hatta “Tuhaf” adıyla bir de kitap çıkardı.
Kitabı öven bazı yazarların satır arasında, “Bundan böyle oturup kitap yazmakla uğraşsana” mesajını aramak bilmem kötü niyet ürünü müdür?
Özkök yaklaşık 20 yıl “Türk basınının amiral gemisinin kaptanı” ve kendi deyişiyle iktidar ve patronu arasında “cambaz” idi.
Doğrusu “iktidar-patron-dengeler” kaygısının ve “sitcom gazeteciliği” sevdasının dışına çıktığında çok güzel yazılar yazabilen bir yazar.
Türkiye’nin daha 63 yaşındaki böyle tarihi bir şahsiyeti unutma lüksü yoktur.
Önerim, her hafta bir Özkök etkinliğinin düzenlenmesidir. “Özkök kıvamında şarap” festivalleri... “Dünya medyası açısından Özkök-Murdoch diyalogları” konferansları... “Özkök’ün arya albümü” panelleri... Özkök’ün “Sitcom’un temellerini atmasının”, “Çıplak ayaklarını birinci sayfadan sergilemesinin” ve “Mustafa filmini seyrederken uyumasının” yıldönümleri...
Böylece o hep gündemde kalır, biz de ona haksızlık etmemiş oluruz.