Nihat Hatipoğlu Müge Anlı'daki 'din istismarı' için uyardı: Bırakın böyle safsataları - Sayfa 7

-İşte din istismarı dediğimiz olay bu. Sosyal medya yoluyla bu işin ilk harcı öyle atılmış. 1 yıl boyunca bu hanımefendiyi kandırmak için mesaj yazıyor ve kandırıyor. İnternet yoluyla çok güzel aile kuranlar vardır istisnasız belki ama bu tür şarlatanlardan, vicdansızlardan uzak durmak gerekir." dedi.


715
Nihat Hatipoğlu Müge Anlı'daki 'din istismarı' için uyardı: Bırakın böyle safsataları - Sayfa 8

Turşu bidonunda dolandırıcılık olayı nedir

İzmir Konak'taki Kadifekale Mahallesinde yaşayan 25 yaşındaki Adile Yeşilgöz, geçen sene sosyal medyadan 35 yaşındaki İhsan Çapar ile tanıştı. İhsan bey bir çocuk babası olduğunu eşini kaybettiğini söyledi. Bir yıl boyunca zaman zaman sosyal medya üzerinden Adile hanımla konuştular. İhsan bey ve Adile hanım bu konuşmalardan sonra evlenme kararı aldı ve asıl olaylar zinciri bundan sonra başladı.


815
Nihat Hatipoğlu Müge Anlı'daki 'din istismarı' için uyardı: Bırakın böyle safsataları - Sayfa 9

"Evin altında define var!"

Adile Yeşilgöz ile sosyal medyada İhsan Çapar evlenmeye karar verdiler. Bütün olaylar zinciri de bura başladı. İhsan Bey ve yanında hoca olarak tanıtılan kişi Adile Yeşilgöz ve ailesini evinizde altın var cinler söyledi gibi bahanelerler ailenini elindeki 350 bin tl alıp kayıplara karıştı. Bütün bu olaylardan sonra Müge Anlı'nın programına çıkan Adile hanım ve babası kayıp dolandırıcıları bulmak istedi.

915
Nihat Hatipoğlu Müge Anlı'daki 'din istismarı' için uyardı: Bırakın böyle safsataları - Sayfa 10

Adile hanımın ekrana çıkmasıyla Türkiye'nin bir çok yerinden ihbarlar gelmeye başladı. Altın vaadiyle dolandırılan vatandaşlar Müge Anlı'nın programına katılarak kendilerine 600 rekat namaz kılınması gerektiğini söyledikleri ve kurana el bastıkları için kimseye bu durumu anlatamadıklarını söyledi. Mağdur Mehmet Bey, "600 rekat namazı kıldıktan sonra dizlerim yara bere içinde oldu. Utancımdan ve kurana el bastığımdan dolayı kimseye yaşadığım durumu anlatamadım" dedi.


1015