New York Times, 2022’nin en iyi filmlerini seçti - Sayfa 2

1- Her Şey Her Yerde Aynı Anda (Everything Everywhere All at Once):

Her Şey Her Yerde Aynı Anda, dünyayı kurtarması gerekecek zorlu bir maceraya sürüklenen bir kadının hikayesini konu ediyor. Aile hayatı ve işiyle sıradan bir yaşam süren Evelyn, kendisini bir anda dünyayı kurtarması gereken çılgın bir maceranın içinde bulur, bu süreçte de olaylar gelişir….

211
New York Times, 2022’nin en iyi filmlerini seçti - Sayfa 3

2- Kürtaj (Happening):

Annie Ernaux’un aynı adlı 2000 tarihli romanına dayanan, Diwan ve Marcia Romano’nun senaryosunu yazdığı, Audrey Diwan tarafından yönetilen film, henüz kürtajın yasal olmadığı 1963 yılında, istenmeyen hamileliğini bitirmeye çalışan bir genç kadının hikâyesini anlatıyor.

311
New York Times, 2022’nin en iyi filmlerini seçti - Sayfa 4

3- Flux Gourmet:

 Yazar-yönetmen Peter Strickland tarafından tasarlanan dünyada, mutfak lezzetlerinin sesleri ön plana çıkıyor. Bu filmde blenderla püre yaparken hatta kızartma yaparken çıkan sesler, müziğe dönüşüyor… Karakterler bu süreçte kendilerini güç mücadelelerinin, sanatsal kan davalarının ve sindirim bozukluklarının içinde buluyor.

411
New York Times, 2022’nin en iyi filmlerini seçti - Sayfa 5

4- KIMI: 

Agorafobiden muzdarip olan bir teknoloji şirketi çalışanı, yeni bir proje üzerinde çalışırken, şiddet içeren bir suçun kayıtlı kanıtlarını keşfeder. Ne yapacağını bilemeyen genç kadın, şirketinin liderlerinin ataleti karşısında cinayetin sahibini bulmaya karar verir.  Zoë Kravitz’in başrolünde oynadığı suç/gerilim filmi bu yılın en sevilenleri arasında…

511